Організація та планування подорожей

Модератори: Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.
Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 10:45

Не пройшло і два тижні після повернення з Еміратів (ОАЕ), як я вирішив написати відгук. Прийшло натхнення :) Створю окрему тему, хоч і не їздив туди автомобілем, але там багато їздив машиною і автобусами, тому є шо розказати.

В першу чергу скажу, шо такі поїздки варто планувати заздалегідь, так за пів року. Тоді вийде приємна ціна (так як в мене), бо наприклад інша пара (в готелі познайомились) з Молдови купувала тур за 2 тижні до поїздки і заплатила рівно в 2 рази більше за нас %) Ми поїхали через турфірму "Поїхали з нами", цілком і повністю задоволені, буду радити її всім.

5 годин в літаку Київ-Дубаї і пізно ввечері ми приземляємось в одному з найбагатших міст світу. Величезний аеропорт, напевно більший за знаменитий аеропорт Кеннеді в Нью-Йорку %) Вийшовши з аеропорту, в лице подув ніби мегавеликий і мегапотужний фен :shout І перша фраза, яку ми з дружиною сказали "Блін, як в Нью Йорку". Насправді, в Нью Йорку з його парниковим ефектом і задухою набагато легше, ніж в Дубаях :boxed Наступне враження - ідеальна чистота, 90% автомобілів білі або світлі. Нас зустрів представник туроператора, посадив в свій мінівен (Тайота) і повіз в готель.
В країні практично кожен хоч кілька слів знає по-англійськи, тому на питання "скільки нам їхати" якось ледве-ледве сказав "2 hours". Сам готель я вибрав на березі Індійського океану, на сході країни, там нема нафти і нафтових вишок. Самі Дубаї знаходяться в Перській затоці, які "напічкана" нафтовими вишками... Шось не хотілось там плавати :boxed
Ось карта Еміратів:

Зображення

Наш готель був у Фуджейрі, Miramar 5*, мережа Iberotel, ось він: http://www.iberotel.com/en/hotels/details.php?id=40

По дорозі з Дубаїв в готель постійно крутилось в голові дві фрази "Звідки в них стільки асфальту?" і риторичне "Унікальна країна". Реально, виїзд з Дубаїв в східну сторону - по 5-6 ідеально рівненьких прекрасно освічених смуг в одну сторону... І все це в пустелі! Дивлячись на цю країну, ставало прикро за Україну... з її територією, землями, краєвидами.

Ну але, їдем далі. Десь за 1.5 години комфортної їзди (кондюк працював на всю + ідеальні дороги) прибули в готель. Зустрів нас кремезний негр, ой афро-американець, ой афро-африканець :happy чи як його там назвати? :surprised типовий сомалієць. Зареєстрував, заніс речі, все пояснив.

Вхід в готель:

Зображення

Фойє і ресепшн готелю:

Зображення

Все в мармурі, все чисте, доглянуте і ... в кондиціонерах :)
Основна складність перебування там - дуже висока вологість на пару зі спекою. Зранку і вночі вологість біля 90% при температурі біля 35 градусів. В день вологість менше, але температура під 45-50 градусів. Виходиш з приміщення/машини і зразу все скляне запотіває: окуляри, об"єктиви, годинники... Реальна жесть.

Наш номер:

Зображення

Це я відкрив двері на терасу і дзеркало зразу же запотіло:

Зображення

Пару фоток готелю і пляжу:

Зображення Зображення Зображення Зображення

Зображення

За готелем гори.

Пальми з фініками:

Зображення Зображення

До речі, всі пальми, всі дерева, вся зелень постійно підливається... Все, шо не доглядається - вигорає на сонці...

Зображення Зображення

Готель готелем, але хотілось поїхати погуляти по Дубаях.
Готель, до речі, був на відсотків 70 забитий "русскімі" :) А взагалі готель був заповнений десь на 30%. Причина напевно в тому, шо цілий серпень в мусульман Рамадан - строгий піст, зокрема заборонено їсти/пити на людях з 7 ранку до 19 вечора. Точніше, мусульманам це в принципі заборонено, а всім іншим - небажано, бо це типу показує неповагу до їхньої культури і релігії. Зроблять зауваження, в кращому випадку. Ось так. А до нас приходять ше й мову хочуть нам змінити :happy
В готелі ми подружились з двома іншими парами, одна з Києва, друга з Кишинева. Домовились разом пробити мінівен і поїхати в Дубаї. Словом, такий мінівен обійшовся нам в 600 дирхамів (їхня валюта, 1 долар = 3.5 дирхама) за 10 годин їзди куди ми скажемо. На бензин їм пофіг, вони його не рахують, тільки "робочий час". Вийшло по 200 дирхам на пару, тобто десь по 65 доларів за сумарно біля 350-400 км. їзди.
Приїхали в Дубаї, основні місця, які хотіли побачити: 7-зірковий готель "Атлантіс" на штучній "Пальмі":

Зображення

7-зірковий готель "Парус"

Зображення

Ну і звичайно, найвищу споруду світу "Вежу Халіфа" - Burj Khalifa:

Зображення

Перший пункт - 7-зірковий готель "Атлантіс" зі своїм Аквапарком і метро, яке везе в місто і назад. Метро, до речі, без машиністів, все автоматизоване.

Зображення Зображення

Зображення Зображення

Зображення Зображення

Наступний пункт - перший в світі 7-зірковий готель "Парус".

Зображення Зображення

Там стався цікавий казус. Вирішили ми зайти у воду, змочити ноги в знаменитій Перській затоці... А бо береговій лінії лежить якась чорна фігня... Я думав, шо якийсь попіл, Оля моя - водорослі, а виявляється - це нафта :boxed Прилипла до ніг і фіг її відмиєш/віддереш. Вже по прибутті в готель відчистили різними олійками... Я ше раз переконався, шо зробив правильно вибравши готель на березі Індійського океану, а не в Перській затоці :)

Наступна точка - Burj Khalifa i Dubai Mall.
Добрались ми туди вже затемна. Відстані в місті великі, хоча здається, шо все поруч. При тому, шо швидкість їзди по місту біля 80 км/год.

Дві вечірні фотки, бо їздили в Дубаї ще раз, вже в день, там кращі фотки :)

Зображення Зображення

В понеділок, 15 серпня був безплатний трансфер з готелю в Дубаї, ну ми звісно поїхали з дружиною :) Автобусом їхати подовше, біля 3 годин. Але кондюк працює, краєвиди цікаві, їхалось легко.

Автобус привіз в другий великий Молл - Mall of the Emirates. Пішли ми скоро на закупи, речі лишили в камері схову супермаркету, а самі пішли на метро, шоб до Burj Khalifa попасти в день.

При в"їзді в Молл:

Зображення

Це напевно найцікавіша машинка :) За нею стояли ше дві Панамери і Каєн, але це так, явно не рідкість. Про машини. 80% автомобілів - японці. І це в основному робочі автомобілі, для середнього класу. Зокрема, всі таксі - Тойоти Кемрі:

Зображення

Виділяються з потоку німецькі машини. Вони переважно темного, представницького кольору.

Станція метро:

Зображення

Метро порівняно з київським дороге :) Шось 30 грн. за двох в одну сторону (проїхали 5 чи 6 станцій). Але метро ідеально чисте, окремі вагони для чоловіків і окремі для жінок і дітей. Мєнт на станції нас з Ольою розвів по різних вагонах :boxed

Пару денних фоток Вежі Халіфа, найвища споруда світу, 828 метрів, там офіси і приватні квартири, які здають в оренду.

Зображення Зображення Зображення

В торговому центрі Dubai Mall:

- такий от водоспадик на 4-ри поверхи:
Зображення Зображення

Настала пора повертатись до іншого Моллу, але взяли назад таксі, бо спека була неймовірна, а до метро треба було йти хвилин 15. Реально в той день в Дубаях більше 10 хвилини на вулиці і стає хреново :boxed

Таксі відносно дороге, за 15-хвилинну поїзду по прямій лічильник показав майже 30 дирхам, тобто 70 гривень :)
Їдучи в таксі, побачили ось таке Диво :happy

Зображення

_____________
Кароч, ви вже змучились читати, закінчую.
Скажу ше на останок пару фактів: всеь обслуговуючий персонал - не араби, а різні доїжджєючі: пакистанці, індуси, африканці, філіпінці... Араби - керують країною, сидять на митниці і т.д.
Вже потім на Вікіпедії знайшов етнічний склад країни:
Етнічний склад країни:
Близько 80% населення є вихідцями з інших країн. У 2000 році етнічні араби становили 48,1% всього населення (з них араби ОАЕ - 12,2%, бедуїни - 9,4%, єгипетські араби - 6,2%, оманські араби - 4,1%, саудівські араби - 4% ), вихідці з Південної Азії - 35,7%, іранці - 5%, філіппінці - 3,4%, європейці - 2,4%, інші народності- 5,4%. Число громадян ОАЕ, за різними оцінками, в останні десятиліття не перевищує 25% від всього населення країни. У той же час найбільш численні етнічні групи представляють (станом на 2003 рік) вихідці з Індії (близько 30%, або 1,2 млн.) і Пакистану (близько 20%)
Окремої уваги заслуговує Duty Free в аеропорту. Брендові магазини не здивували, але здивували Jaguar, Porshe Carrera і якийсь мот, які виставлені на продаж прямо в аеропорту, на 2-му поверсі :boxed :happy
В Емірати цікаво приїхати так років через 5. Місто активно розбудовується, половина в будовах... Добудовують Діснейленд, гірськолижний комплекс (і то в пустелі %) ). До речі, середнього класу кваритра, вже повністю умебльована і обставлена коштує біля 400 000 баксів. Нічьо так. Є до чого прагнути. Унікальна країна. В нас такого ніколи не буде :ninja
Sad, but true.

Аватар користувача
hrdrive
Повідомлень: 15593
З нами з: Чет, 11 грудня 2008, 15:55
Стать: чоловік
Авто: RGS III
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення hrdrive » Сер, 31 серпня 2011, 10:52

ух бомбово відпочив! беру попкорн сідаю перечитувати :D
INTE®©ULLE®™

Аватар користувача
veresen
Повідомлень: 2783
З нами з: Пон, 29 червня 2009, 19:05
Ім'я: Павло
Стать: чоловік
Авто: Mazda 323S 1.3 1996 BA
Номер: BC 0433 AO
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення veresen » Сер, 31 серпня 2011, 10:54

Зачотний звіт. Класно відпочив. Жінка красуня. Життя - кайф :happy
Кіко по грошах вся поїздка вийшла.
^_^

Аватар користувача
A1
Повідомлень: 5291
З нами з: Вів, 12 липня 2005, 09:26
Стать: чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення A1 » Сер, 31 серпня 2011, 10:57

BOXER, пізнавальний допис, не знав що ОАЕ мають вихід в індійський океан :oops

Фонтан не бачив ?


Аватар користувача
Stuff
Повідомлень: 5022
З нами з: Вів, 07 липня 2009, 10:08
Ім'я: Віталік
Стать: чоловік
Авто: Das auto B8, CB600 Hornet, Fiat 500sport
Звідки: beZкрайний kosmos...
Дякував (ла): 15 рази
Подякували: 29 рази
Контактна інформація:

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення Stuff » Сер, 31 серпня 2011, 11:01

Красава Андрюха...+5 8-)
количество слов не определяет качество речи...

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 11:02

veresen, дякую 8-) жінка в мене бомбезна :D
вийшло як на мене недорого. ше в березні пробивав в двох турфірмах, так "Поїхали з нами" запропонували за 7 ночей, 5-зірковий Мірамар, сніданки, переліт, трансфери - біля 1200 у.о. на двох. Я дозамовив вечері, вийшло ше десь + 350 у.о. + візи по 35 у.о. Сумарно турфірмі заплатив десь 1650 у.о. Ну і на місці потратили суто на подарунки, поїздки, пріколи якісь ше біля 500 у.о.
Та пара з Молдови попала на 3500, але в них був ол-інклюзів, толку з нього не бачив я там :)
Sad, but true.

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 11:07

A1 писав:не знав що ОАЕ мають вихід в індійський океан
Мають :)
Ось трохи більша карта:
Зображення
Ми були на сході країни.
A1 писав:Фонтан не бачив ?
та, забув серед того всього про "Танцюючі фонтани" написати :) Кожні 30 хвилин ввечері врубується музика на всю площу перед Бурж Халіфа (арабська, Майкл Джексон, Вітні Х"юстон, інша) і з води вилітають фонтани і починають танцювати. Видовище мега 8-) Уявіть, 23 година, темно, сидимо під Бурж Халіфа, втикаєм, парить неймовірно і тут взриваються ті фонтани і Вітні Х"юстон "I will always love you..." :D :angel Honey Moon :happy
Sad, but true.

Аватар користувача
A1
Повідомлень: 5291
З нами з: Вів, 12 липня 2005, 09:26
Стать: чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення A1 » Сер, 31 серпня 2011, 11:12

BOXER, то що то мусульманська країна не сильно напрягало, алкоголь в магазинах/барах є?

Аватар користувача
weber
Повідомлень: 7796
З нами з: Нед, 01 липня 2007, 11:44
Стать: чоловік
Авто: льоня
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення weber » Сер, 31 серпня 2011, 11:16

BOXER, дійсно класний пізнавальний допис 8-) :beer
BOXER писав:Унікальна країна
Бо гроші сипляться з під землі чорним фонтаном. Але то ще мабуть не надовго, поки нафта не закінчиться :ninja
BOXER писав:В нас такого ніколи не буде :ninja
В них ніколи не буде того, що є в нас - Карпати, Синевір, зима, нормальне літо і т.д.

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 11:18

A1 писав:то що то мусульманська країна не сильно напрягало, алкоголь в магазинах/барах є?
в них якраз Рамадан був, в супермаркетах алкоголю я не знайшов :boxed :happy
там з тим строго... на вулиці пити не можна, на жінок дивитись не можна, переходити перед тим, хто молиться, не можна... %) зато там все чьотко, чисто і правильно. принаймні, ззовні так виглядає.

weber, ти правий. коли нафта закінчиться - будуть на туризмі вигрібати, тому будують зараз чудеса.
Sad, but true.

Аватар користувача
pikach00
Повідомлень: 13141
З нами з: Сер, 05 липня 2006, 16:14
Стать: чоловік
Авто: корейський бєгємот
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення pikach00 » Сер, 31 серпня 2011, 11:18

weber писав:В них ніколи не буде того, що є в нас - Карпати, Синевір, зима, нормальне літо і т.д.
Ха-ха, нафіг то кому нада :D

Аватар користувача
b_andriy
Повідомлень: 6733
З нами з: Вів, 27 грудня 2005, 22:59
Ім'я: Андрій
Стать: чоловік
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення b_andriy » Сер, 31 серпня 2011, 11:19

єлі асіліл :D

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 11:22

pikach00, та ладно, 7-10 днів дощів в рік якось не дуже прікалує. Зелені (та, шо природа) майже нема, всюди пісок... Клімат жахливий. Але то для нас. Для них там добре. Тому, як я завжди казав, кожен має жити там, звідки походить і де народився :)
Sad, but true.

Аватар користувача
A1
Повідомлень: 5291
З нами з: Вів, 12 липня 2005, 09:26
Стать: чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення A1 » Сер, 31 серпня 2011, 11:34

BOXER, як взагалі обслуговування і персонал? привітні? напиши про пляж, море.

Аватар користувача
pikach00
Повідомлень: 13141
З нами з: Сер, 05 липня 2006, 16:14
Стать: чоловік
Авто: корейський бєгємот
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення pikach00 » Сер, 31 серпня 2011, 11:38

A1, чьо так розпитуєшся? Женитись рішив, чи шо? :D :D :D

Аватар користувача
A1
Повідомлень: 5291
З нами з: Вів, 12 липня 2005, 09:26
Стать: чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення A1 » Сер, 31 серпня 2011, 11:40

pikach00, нє, цікаво, може колись поїду :) Краще в реальної людини запитатись чим на сайті тур.фірми прочитати

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 11:43

A1, осблуговування дуже хороше. навіть трохи нав"язливе. ну то як на мене. я просто не люблю отих усмішок на кожному кроці і фраз "good morning sir", "good afternoon sir", 'hello sir", "how are you sir", але може так і має бути :happy враховуючи, шо обслуга вся азіати і негри різні (не араби), то вони і відповідно стараються, жити ж то треба за шось.

пляж - це пляж готелю, чистенький. враховуючи, шо готель був малозаповнений, то взагалі кайф. бувало, шо в обід сам в океані плавав :) вода - дуже солена, пекли очі, ніс. а я ше забув окуляри для плавання, тому поплавати нормально не вийшло... вода чиста, тепла, десь 24-27 градусів.
Sad, but true.

Аватар користувача
A1
Повідомлень: 5291
З нами з: Вів, 12 липня 2005, 09:26
Стать: чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення A1 » Сер, 31 серпня 2011, 11:45

BOXER, в магазинах ціни є чи так як в турції? :)

Аватар користувача
hrdrive
Повідомлень: 15593
З нами з: Чет, 11 грудня 2008, 15:55
Стать: чоловік
Авто: RGS III
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення hrdrive » Сер, 31 серпня 2011, 11:57

і я осилив 8-) просто бомба) ти так вживу не розказував гарно :happy
INTE®©ULLE®™

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Об'єднані Арабські Емірати - Весільна подорож.

Повідомлення BOXER » Сер, 31 серпня 2011, 11:58

по цінах. плюс-мінус на хавку такі як в нас, чуть дорожче може.
і то при зарплатах середніх 6-8 к.у.о. :)
Твікс, Марс - так само як в нас коштують :)

до речі, там непрацюючим громадянам (арабам) соціальна допомога - 2000 у.о. в місяць. вони самі кажуть (хваляться) "в нас нема алкоголіків, нема бомжів, нема наркоманів". і я їм вірю. по-перше, дуже строго дотримуються ісламу, по-друге, дуже слідкують за порядком, по-третє, там всі зацікавлені в розвитку країни.
Sad, but true.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей