Модератори: Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Правила форуму
Забороняється створення тем про будь-які заходи автомобільного характеру без попереднього узгодження з Адміністрацією Форуму, за винятком офіційних заходів Міжнародного, Всеукраїнського або Регіонального значення.
Відповісти
Драг-рейсинг:сезон відкрито (статтня з "Автолану")
Kost
Повідомлень: 7078
З нами з: Вів, 28 березня 2006, 00:13
Ім'я: Андрій
Стать: чоловік
Авто: E38
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Драг-рейсинг:сезон відкрито (статтня з "Автолану")

Повідомлення Kost » П'ят, 27 квітня 2007, 23:48

Драг-рейсинг: сезон відкрито
Драг­рейсери вийшли на стежку війни, відкривши 15 квітня сезон автомобільних перегонів по прямій завдовжки 402 метри. До Львова з’їхалися власники спортивних автомобілів із усієї Західної України, щоб випробувати можливості своїх залізних коней.
Зображення

Зображення

Вулиця Данила Апостола, що на околиці Львова, перетворилась на справжню «мекку» фанатів швидкості. Близько двох сотень автомобілів зі Львова, Тернополя, Рівного, Івано-Франківська, Луцька та Ужгорода заледве змогли розташуватись на території неподалік траси. Подивитися на тюнінговані спортивні автомобілі прийшло і чимало глядачів. За словами організаторів змагань із Львівського тюнінг-клубу, та­­кого аншлагу вони не передбачали.
Новий сезон став п’ятим в історії львівського драг-рейсингу. Рік обіцяє багато нового та цікавого, переконані організатори змагань, адже за цей період львівські перегони переросли вуличний рівень і отримали офіційний статус. Львів став одним із міст, яке приймає етап чемпіонату України із драг-рейсингу.
«З кожним роком драг-рейсинг у нашому місті стає популярнішим. Так, минуло­го сезону до нас приїжджали переважно охочі поганяти на звичайних серійних авто­мобілях, і цього було до­с­татньо для змагань. Сьогодні рівень змагань набагато ви­щий. До перегонів почали го­туватися серйозно», – розповідає Василь «Квас» із Львівського тюнінг-клубу. Де­­які фанати швидкості навіть спеціально готують свої автомобілі для перегонів.
«Будувати» свої спортив­ні машини рейсери почина­ють задовго до сезону і з нетерпінням чекають на відкриття, щоб продемонструвати своїх залізних монстрів. Якщо з вигляду деякі з них не надто вирізняються з-поміж інших, то по звуку роботи двигуна стає зрозу­міло, що в них добряче поколупалися механіки. Але найбільше враження від цих спортивних автомобілів – на прямій, коли деякі з них 402 метри долають за 10–15 секунд! Це викликає найбільше емоцій у глядачів. Цього року на глядачів очікують нові учасники, які не один рік тюнінгували свої автомобілі спеціально до цих перегонів. Найчастіше саме між ними відбуваються справжні дуелі, без яких не обходиться жоден «драг».
Цього року хлопці із Львівського тюнінг-клубу обі­цяють багато нового. Насамперед це стосується організації змагань із усіма відповідними елементами шоу та належною безпекою, яка є обов’язковою під час будь-яких автоперегогнів. «Раніше головними атрибутами наших перегонів був стартовий прапорець та секундоміри, якими ми засікали час проходження дистанції. Якщо п’ять років тому це сприймалося нормально, то тепер ми використовуємо спеціальну апаратуру, яка фіксує швидкість і час, за який гонщики долають шлях. Стартують учасники за сигналом світлофора, так як і у Формулі-1», – говорить Василь. Результати заїздів тепер можна побачити на табло одразу ж після фінішу, що полегшує роботу організаторів, а глядачам не потрібно бігати до суддів, аби дізнатись, як проїхав той чи інший автомобіль, за який вони вболівають.
Особливу увагу організа­тори обіцяють при­ділити безпеці глядачів. Якщо ра­ніше вболівальники спосте­рігали за перегонами безпосередньо біля самої траси, то тепер хлопці із Львів­ського тюнінг-клубу відгородили охочих подивитися на заїзди спеціальною сіткою, а також обмежили доступ до місця старту, щоб ті, хто хоче сфотографувати
«пробуксовки», не стояли близько до машин. За слова­ми Василя, клубу бракує помічників, які б могли допомагати слідкувати за порядком, та спонсорів, щоб належно облаштувати трасу.
«За рівнем розвитку драг-рейсингу ми ще не входимо до числа лідерів, але і не пасемо задніх. Наразі львівські перегони відстають від рівня Києва чи Дніпропетровська, але це не на довго. Ми перебуваємо на стадії розвитку, і нам є ще над чим працювати. У західному регіоні нас уже добре знають. До Львова часто приїжджають наші сусіди із Тернополя, Івано-Франківська, щоб позмагатись, а ми їздимо до них. Це свідчить, що рухаємося ми у правильному напрямку», – розповідає Василь «Квас».
Львівські рейсери готові до наступу і невдовзі планують узяти участь у столичних «автомобільних війнах», де збираються найсильніші гонщики, що зма­гаються на дистанції 402 мет­ри. «Для того, щоб прогресувати, по­трібно відповідне середовище. Тут ми вже знаємо, хто і на що здатен. Тому хочемо випро­бувати себе в боротьбі із серйозними суперниками, з якими ще не доводилося конкурувати, щоб виявити наші сильні та слабкі сторони», – каже Василь.
Певний досвід рівня чемпіонату у львівських гонщиків уже є. Торік, коли вперше відбувався повноцінний чемпіонат із драг-рейсингу, львів’яни спробували свої сили в одному з етапів, що проходив у Рівному. Дебют виявився доволі вдалим – рейсери зі Львова здобули перші місця у класі автомобілів із об’ємом двигуна 1,6 та 2 літра. А, як відомо, апетит приходить під час їжі, тож львівські автогонщики обіцяють ускладнити життя іменитим авторитетам.

Мар’ян АНЧАРСЬКИЙ

оригінал тут: тут (№4 (55) квітень 2007 р.)
ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

Аватар користувача
Babak
Адміністратор
Повідомлень: 4864
З нами з: Чет, 11 травня 2006, 00:26
Ім'я: Андрій
Стать: чоловік
Звідки: близько
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Babak » П'ят, 27 квітня 2007, 23:51

Василь «Квас». :smile:
Блекджек і все таке!)

Terry
Повідомлень: 1838
З нами з: Чет, 21 вересня 2006, 09:35
Ім'я: Тарас
Авто: Elantra J4 1.6
Звідки: Lemberg
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Terry » Суб, 28 квітня 2007, 09:00

Ви мене вибачте, але фотки мене не вдохновили. І замало їх. І дівчат не сфоткав:)))))
Одним словом наступного разу самі напишемо статтю, і роздамо журналістам:))

Аватар користувача
ghost
Повідомлень: 2895
З нами з: Сер, 29 червня 2005, 15:07
Ім'я: Павло
Стать: чоловік
Авто: Amarok, A4
Номер: ВС0190ЕА
Звідки: Наварія
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Суб, 28 квітня 2007, 10:15

а краще продамо журналістам :smile:
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

Аватар користувача
Rujuy
Повідомлень: 988
З нами з: Суб, 22 липня 2006, 22:29
Ім'я: Рыжий
Стать: чоловік
Авто: YAMAHA R6
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Rujuy » Нед, 29 квітня 2007, 10:08

:) :) :)

Аватар користувача
Dark Wind
Тюнінг клуб
Повідомлень: 3124
З нами з: Суб, 09 грудня 2006, 20:37
Ім'я: Тарас
Стать: чоловік
Авто: Skoda Roomster, Caddy Sdi
Номер: не модний
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення Dark Wind » Нед, 29 квітня 2007, 10:15

Terry
ghost™
Там пофіг чи ти пишеш статтю чи журналіст, потім її чучу відредагують)) Повір такі пріколи получаються, таке враження шо там дауни сидять!
Путін [цензура].

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей