Організація та планування подорожей

Модератори: Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р
Аватар користувача
CAT
Повідомлень: 5617
З нами з: Нед, 09 жовтня 2005, 14:57
Ім'я: Данило
Стать: чоловік
Авто: Das Auto
Звідки: lviv
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення CAT » Чет, 04 жовтня 2012, 23:27

На початку вересня схаменувся і зрозумів що літо закінчилось, а я через труднощі на роботі, так і не зміг нікуди поїхати на відпочинок. Раніше планував поїхати на машині в Грецію і покататись там трохи, але в вересні на континентальній Греції вже не дуже тепло, тай компанії не було, а не хотілось їхати тільки вдвох в таку далеку дорогу. Тому після недовгих роздумів було прийняте рішення полетіти літаком на острів Крит, а там вже взяти машинку в оренду і покататись трохи.
Білети були куплені на 21 вересня на туристичний чартер Львів – Іракліон і заброньований трьохзірковий готель в місті Малія. Робив я це все через знайому яка є власницею турфірми щоб не виникало потім непорозумінь. Візи в нас були – польський мультишенген, пропечатаний звісно.
Сформулюю опис про подорож по розділах в яких опишу саме цікаве про острів і необхідну інформацію для тих хто в майбутньому планує подібну подорож.
Отже:
Загальна інформація про острів
Крит розташований в Середземному морі і є найбільшим за величиною островом Греції і одночасно найпівденнішим - до Африканського континенту всього 300км. Площа острова 8336км.кв., для прикладу площа Львівської області в 2,5 рази більша. На острові переважно гориста місцевість з найвищою точкою 2 456м (г.Псилорітіс). Є 4 області, з заходу на схід: Чаніа, Ретимнон, Іракліон, Ласіті. Кругом острова багато маленьких острівків які переважно безлюдні. З півночі острів омиває Крітське море, а з півдня Лівійське.
Наша подорож
Поїздка тривала десять днів, три з яких ми провели подорожуючи по острові на машині, а решту гуляючи по місті Малія та загоряючи на пляжі. Поспілкувавшись з місцевим гідом ми сформували маршрут поїздки на кожен день таким чином щоб максимально ознайомитись з островом.

1-й день. Поїздка на схід.

Переглянути більшу карту
Вийхали з Малії на автомагістраль і відправились на схід. Першою цікавою точкою було місто Св. Ніколас в центрі якого розташоване озеро.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

Наступною зупинкою був пляж „Білі піски” на якому ніколи не буває хвиль оскільки він знаходиться в затоці. На пляжі ми провели кілька годин і рушили далі.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

Довга дорога на схід, багато серпантинів і мальовничих місць, інколи було відчуття, що ми не в Європі, а в Африці десь....
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

Кінцевою точкою поїздки був пальмовий пляж в місті Ваї на самому сході острова. За словами місцевих на тому пляжі знімали рекламу баунті. Пальм дійсно дуже багато і класно воно все виглядає!
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

2-й день. Поїздка на захід.

Переглянути більшу карту
Основною ціллю даної поїзки було місто Ретімно, яке ще чомусь називають „грецька Венеція”. По дорозі планували заїхати на пляж в містечку Балі і в Кноський палац.
Ретімно справило дуже хороше враження на нас
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

3-й день. Поїздка на південь.


Переглянути більшу карту
Вийхали в напрямку Іракліона з думкою всетаки попасти в славнозвісний Кноський палац, але мабуть нам не судилось в ньому побувати цього разу томущо коли ми приїхали на місце то виявилось, що в той день в всій Греції страйкують державні службовці і палац був закритий...
Зображення
Трохи засмутившись ми вирушили на південь. Дорога ішла через гори і на кожному перевалі відкривались просто фантастичні пейзажі.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Переїхавши гори ми попали в містечко Матала – яке і було крайньою точкою нашої подорожі в той день. Місто відоме тим, що там розташований „пляж хіппі”. Там в 60-70х роках тусувались і жили хіппі зі всієї Європи. Вони оселялись в печерах в скалах біля пляжу і проводили там ціле літо.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Море там вже не Критське а Лівійське
Зображення

Десь так виглядали наші подорожі. В сумі наїздили близько 700 км. Але незважаючи на це, що острів невеликий, ми не побачили навіть третини всього цікавого. Чесно кажучи на те щоб дослідити Крит повністю потрібно буде мабуть днів так 10-15. Планую туди попасти і наступного року бо дуже сподобалось і подорожувати там комфортно. Єдине що виберу для поїздки кінець серпня – люблю жару)

Далі напишу корисну інформацію для тих хто планує (або запланує після прочитаного) поїздку на Крит.

Готель
На Криті дуже багато різних готелів, від найпростіших до фешимебельних. Наш готель був три з половиною зірки, мені так порадила знайома з турфірми, хоча я спочатку хотів брати 4 зірки. Коли ми приїхали то перші враження чесно кажучи були не дуже, а точніше через незнання реальної ситуаці (яку я опишу нижче) все це нас ввело в шок.. територія готелю була ще більш менш, а номер який був заброньований для нас то було сумно – він знаходився в цокольному поверсі біля самого входу в готель, темний, маленький з низькою стелею. Оформлення кімнати також справляло негативне враження, все якесь старе і обшарпане. Після піднятого кіпішу нас пообіцяли переселити в інший номер на другому, або на третьому поверсі, причому незрозуміло чого ціна на всі ці номери було однакова – тобто готель діє по принципу: хто швидше приїхав той отримав нормальний номер, а хто пізніше той живе в підвалі... Доволі дивний підхід, хоча за весь час перебування там ми бачили шо в цих номерах в цокольному поверсі живуть італійці, німці та інші іноземці, і взагалі не напрягаються... Згодом ми зрозуміли чому. Суть в тому, що європейці середнього рівня заробітку (саме вони їзять в три зірки) готельний номер розглядають як суто приміщення в якому треба переночувати і прийняти душ, і не більше. Весь інший час вони проводять або на екскурсіях або на території готелю біля басейну, на пляжі, в барі і т.п.
Отже висновок простий – оскільки на острові є дуже багато чого цікавого, чудове море і всі пляжі безкоштовні готель треба брати з чим простішими номерами, шоб зекономити на тому, але з хорошим харчуванням і шоб був близько до моря.
Важливо також взнавати по можливості який контингент любить відпочивати в тому чи іншому готелі. Наприклад коли ми тільки приїхали то в нашому готелі жило дуже багато італійців літнього віку, а також трохи німців. Атмосфера була чудова, все тихо і спокійно, і всі вони дуже позитивні, завжди посміхались і вітались з нами. Але через кілька днів італійці звалили і приїхали „русо турісто”. Ситуація змінилась. Вже через день нас збудила жінка яка на коридорі кричала на свого мужа бо він знов набухався, а на наступну ніч нас збудили два пяних ідіоти які спорили на весь поверх хто кого більше уважає і так далі... Ну і в останній день, коли ми вже чекали на рецепшині на трансфер до аеропорта, прийшло пяне тєло і почало хамити дівчинці на барі...
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Автомобіль на прокат
Це дуже популярний спосіб пересування по острову, про це свідчить те, що практично 50% від всіх автомобілів на трасі прокатні, і те, що в кожному туристичному центрі маса пунктів прокату – кожен пропонує особливі умови, кращі машини і дешевші ціни... Але підходити до цього питання треба відповідально. Місцеві дрібні прокатчики хоч і дешевші за крупні компанії типу Sixt, Budget або Hertz, але з ними можуть бути проблеми: люблять дати машину з подряпиною або вмятиною, яку скриють від клієнта, а потім після повернення вимагати оплату за ремонт..., можуть не розказати клієнту що саме покриває страховка і в яких випадках вона не діє. Тому краще брати машину в великої компанії, а ще краще з допомогою туристичого гіда (якщо ви їдете по путівці). В такому випадку забезпечене повне каско, гарантія того що вас не обдурять і машину доставлять під сам готель, звідки її потім і заберуть. Ціна буде більша на декілька відсотків ніж в вуличних прокатчиків, але ніякого головного болю. Крім того крупні фірми співпрацюють з турфірмами і завжди роблять хороші знижки для клієнтів, і особливо коли машина береться на більшу кількість днів... Ми брали авто в компанії Budget. Автомобілі розбиваються по цінах не по марках, а по обємах двигунів та класах. Найдешевші машини з об’ємом двигуна до 1.2, там всі машини А класу – Сітроен С1, Кіа Піканто, Пежо 107 і так далі., далі іде клас до 1.4, потім до 1.6 і так далі... Крім того є ще додаткові класи з автоматичними коробками, вони ще дорожчі ніж їх аналоги на механіці... Є ще цікаві міні джипи Сузукі Джимні з відкритим верхом, на них можна влаштувати міні офроуд собі, навіть організовані екскурсії такого плану є. Оскільки ми планували їздити багато то не брали найдешевший клас, а вибрали до 1.4. Конкретну марку вибрати не можна, вони показують шо в них є в автопарку і привозять шось з того яке буде вільне в той день. Мені, як істинному вагеноводу повезло і приїхав чорненький Фолькваген Поло 1.4! Ціна такого авто для нас була 140 євро за 3 доби, враховуючи повне каско.
Також без проблем можна взяти на прокат квадроцикл, баггі, скутер або велосипед. Але на них далеко не заїдеш, це більше для розваги і пересування в межах міста. Так чи інакше на скутері чи баггі на автостраду заїзджати не можна. Бачили трьох туристів які намагались поганяти на квадроциклах по пляжі, але вони зразу ж встрягли в піску. В тому місті де ми були люблять відпочивати англійці і вони літом ганяють на тих квадроциклах цілими колонами як ненормальні і були навіть випадки шо врізались в машини).

Дороги, рух і автомобілі.
Взагалі Греція то повноцінний член Євросоюзу, і штрафи тут за розміром подібні на штрафи в інших країнах, тобто вони немаленькі. Наприклад за паркування в недозволеному місці – 80євро. Але місцеві (критські) водії так якби не думають про це. На знаки про обмеження швидкості мало хто звертає увагу, там де знак 50 або 60 вони їдуть 100. Хоча знаки там розставлені дуже продумано і мають завжди сенс. Обгін через подвійну суцільну лінію є нормою, обгін впритик до іншої машини також. Паркування під знаком так само як в нас масове. Ремінь защіпнутий за сидінням або за спиною також в половині машин, я навіть заглушки спеціальні бачив на кількох машинах, щоб „не пищало”. Найбільші ліхачі на дорогах то мікроавтобуси і пікапи місцевих фермерів. Вони їдуть просто безбашено. А раз мене на серпантинах обігнала ванатажівка, то він так валив, що мені на Поло було страшно його доганяти... Напрягало коли хтось сідав на хвіст коли не було можливості обігнати і їхав так з дистанцією 5-10 метрів за тобою, типу підтискав, щоб ти швидше їхав....
Машини на дорогах переважно маленькі, томущо бензин дорогий. Але немає тотальної переваги Ауді і Фольксів. Марки різні, багато япошок і корейців. Багато старих машин, вони там не гниють сильно бо клімат теплий і сухий. Бачив кілька Нив, я ще раніше чув що вони там є, але не дуже вірив чесно кажучи)) Таксі в них тільки Мерседеси Е класу, і таксісти також нереально ганяють. Ексклюзивних автомобілів небагато, бачив кілька Дефендерів різної комплектації і підготовки, один раз Міні Купер оригінальний і ще кілька цікавих екземплярів.. Гольфів звичайно, як в будь якій країні з розумними людьми, багато. ГТІшок я бачив 3 чи 4 штуки, але всі 5го покоління. Їздять ще „затюнені” машини, але воно в крітчан виглядає завжди однаково – занижена, помальвана вся в один яскравий колір, з великими білими дисками і дуже дуже гуде... Не знаю на скільки вони тюнять машини в технічному плані, але візуально це виглядало сумнівно) Один раз бачив справжній ралійний (підготовлений) Сітроен Саксо який без задньої думки собі розсікав по центру міста.
Взагалі автопарк Криту різноманітний але нуднуватий. Ну і звичайно ніяких Тойот Кемрі)))
Дороги на Криті не особливо хороші. До олімпіади яка проходила в Греції в 2004р була збудована New National Road яка проходить від сходу до заходу острова. Ця дорога вважається автомагістралю і при виїзді на неї стоїть відповіднй знак, але фактично вона такою не є бо майже всюди вона має тільки по одній смузі руху в кожну сторону і широке узбіччя, на яке всі тікають коли хтось іде на обгін, дуже зручно, але такий режим їзди явно не для автомагістралі. Крім того на ній дуже багато крутих поворотів. Дорога є безплатною, на Криті взагалі немає платних доріг. Хоча мабуть для місцевих відкриття цієї дороги це була велика подія, томущо стара дорога через весь острів це справжня мука – вона проходила через кожне місто на узбережжі, через сам центр, і там з обох боків вузенькі тротуари, магазини і натовпи туристів і скутери гасають між тим всім. Асвальт доречі на дорогах багато де з ямами, хвильками і тріщинами. Їм повезло, що в них нема морозів зимою, інакше ці всі мінімальні тріщинки за одну зиму би перетворювались на ями українського типу. Саме покриття дуже слизьке, вони використовують багато щебеню при підготовці суміші і мало бітуму – щоб воно не плавилось при високих температурах літом. Ці камінчики відполіровані до блиску і створюють ефект нашої львівської бруківки, один раз я гальмував щоб пропустити пішохода і чуть не переїхав його – абс так працювало як в нас зимою в ожеледицю.
Є багато серпантинів якими мене лякали місцеві, казали шо всі туристи бояться туди їхати і шоб я добре подумав перед тим як їхати ними. Все це виявилось не так страшно, сепантини то є, але на них скоріше весело ніж страшно, дорога суха, стоять знаки, повороти переважно проглядаються і всюди де небезпечно є відбійники, і крім того захоплюючі види гір та моря. Після зимових перевалів Карпат і Татрів мені там сподобалось, шеб мій ГТІ туди...
Дуже розумно розставлені знаки, коли обмеження швидкості то для середньостатистичного водія там дійсно варто скинути бо буде або крутий поворот або звуження дороги. Всюди на виїзді на головну дорогу, або при її перетині стоять знаки «Стоп», але на них чомусь ніхто з місцевих не зупиняється. Інформаційні знаки також розставлені дуже добре, можна оріентуватись без карти і навігатора якшо просто знати кілька більших міст по маршруту. Доречі в них також стоять знаки про те що ведеться фотофіксація порушень ПДР, але не завжди після такого знаку є радар.
Заправки на Криті переважно Шелл або Брітіш Петролеум, є ще місцеві, але їх мало... Система на завправках подібна на нашу, але доволі дивна: коли підїзджаєш до колонки біля неї завжди стоїть жінка – заправщиця, яка має при собі зразу і портативний чековий апарат, вона і заправляє. Гроші потрібно давати наперед, так як в нас, або заправляти повний бак і потім розраховуватись. Не раджу казати шоб залили 10 чи 20 літрів, бо вони влиють вам 30 і потім скажуть «ой я не побачила» і прийдеться платити за всі 30... Хитрі... Ціна бензину висока, звичайний 95 коштував в районі 1,88 євро за літр.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення


Поліція
На дорогах за весь час я бачив машину поліції тільки 3 рази, і то вони не стояли а їхали кудись. Їздять вони там на Шкодах Октавіях, і доречі постійно з включеними мигалками. Бачив кілька камер стаціонарних, але судячи з того як місцеві проїзджали біля них то вони нічого не знімають... Взагалі склалось враження, що там ніхто і не намагається міняти існуючий стан речей на дорозі, можливо томущо небагато серйозних аварій, хоча всі машини їздять легко покоцані переважно.
Піших патрулів і взагалі не бачив. Місцеві кажуть шо в них відсутня злочинність на острові впринципі, тобто можна гуляти хоч цілу ніч де хочеш і не боятись бути побитим чи пограбованим. Машини також часто лишають відкритими з відкритими вікнами.

Море
Море на Криті просто чудове, я ще нігде не бачив такої прозорої води. Навіть коли шторм (а для місцевих шторм - це півметрові хвилі) то вода залишається кришталево чистою. Але що Критське, що Лівійське море дуже солоне, коли виходиш з води і висихаєш на сонці то на тілі багато солі. Тому плавати дуже легко, вода сама тримає тебе на поверхні. Пляжі переважно пісчані, але на вході в воду майже всюди є великі камені вулканічного походження, це не дуже приємно, але за рахунок прозорої води можна спокійно заходити і не поранитись. Хоча ми були і на пляжах де на вході в море тільки пісок без каменів.
В воді водяться різноманітні риби, які буває навіть щипають за ноги. На великих каменях на мілині інколи зустрічались морські їжаки, але їх було мало... Медуз нема зовсім. Температура води 26 градусів, купатись просто кайф. Можна просидіти в воді дуже довго і не змерзнути... І ще мене вразив колір моря – воно таке синьозелене, як на кращих фотографіях з журналів...
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Природа
Більша територія Криту це гори, порівняно невисокі, але оскільки вони межують з морем то краєвиди формують просто фантастичні. Дуже багато скал, обривів та ущелин. Майже на всіх схилах гір ростуть оливкові дерева. Взагалі оливки там це основний хліб місцевих після туристичного бізнесу. На рівнинах дуже багата рослинність, але майже все зайнято полями, грунт дуже родючий і там багато що вирощують, навіть банани які настільки смачні, що я після них мабуть вже ніколи не буду їсти ті шо в нас продають... Крім того ростуть фініки, помаранчі, лимони, гранати і багато різних пальм. Урожай доречі збирають 3 рази в рік!
Клімат дуже приємний, сезон триває від квітня до жовтня. Для подорожей по цікавих місцях краще обирати вересень-жовтень, тоді море ще тепле, але вже не так горячо і тому не буде напряжно гуляти. Весь час поки ми були температура повітря була вдень 27-28 градусів, а вночі 21-24. В червні-серпні температура 35 і тоді треба тусуватись на пляжі!
Місцеве населення, менталітет, торгівля, економічна криза, міста.
Люди на Криті дуже привітні і гостеприїмні. Завжди посміхаються на зустріч і вітаються! В магазинах взагалі не напряжні, ніколи не тягнуть за руку як араби і турки, просто запрошують всередину і зразу ж показують на шо є знижка. Навіть якшо ти нічого не купиш то всерівно будуть посміхатись і дякувати. Коли обираєш товар то не грузять тебе, можна хоч годину ходити собі дивитись і тебе ніхто не буде рухати.
Взагалі в магазинах продається дуже багато товарів грецького і критського виробництва, навіть одяг місцевого виробництва є. Всі без виключення сувеніри вироблені в Греції, а більша половина взагалі на Криті. Там мабуть кожен зможе знайти для себе шось, бо вибір просто шалений. Багато продуктів з оливок, від звичайних закруток до косметики на основі оливкого масла. Ціни на все демократичні. Взагалі ціни мало чим відрізняються чи то магазин в самому центрі туристичного міста чи десь на окраїні, немає бариг як в нас!
Але відчувається, що Греція переживає зараз не найкращі часи, хоча Крит це зачепило в меншій мірі, але всерівно багато недобудованих будівель, багато закритих готелів, магазинів і ресторанів. Їм дуже важко в Євросоюзі бо греки то не німці, вони не привикли стільки працювати, вони привикли кожен день мати сієсту по кілька годин в найбільшу жару.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
А взагалі враження від поїздки просто фантастичні! Греція чудова країна, європейська, але з своєю харизмою і дуже теплими і привітними людьми! Рекомендую!)

Ну хто осилив все прочитати той крутий) Надіюсь було цікаво) Якшо є якісь запитання то з радістю відповім!
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Аватар користувача
BOXER
Повідомлень: 23804
З нами з: Вів, 29 серпня 2006, 14:36
Стать: чоловік
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення BOXER » Чет, 04 жовтня 2012, 23:46

гарно! прочитаю потім, але фотки яскраві і теплі!

то ти його з собою привіз? :D

Зображення

п.с. тєма сісєг не розкрита :ninja :D
Sad, but true.

Аватар користувача
cat-yellow
Повідомлень: 13806
З нами з: П'ят, 15 травня 2009, 18:20
Ім'я: Михайло
Стать: чоловік
Авто: різні :)
Звідки: Червоноград/Краків
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення cat-yellow » П'ят, 05 жовтня 2012, 01:19

КРУТО!!!
CAT писав: Ну хто осилив все прочитати той крутий) Надіюсь було цікаво) Якшо є якісь запитання то з радістю відповім!

Прайс на двох? Можна в ПП

Аватар користувача
gribkoff777
Повідомлень: 4922
З нами з: Вів, 14 грудня 2010, 21:59
Ім'я: Тарас
Стать: чоловік
Авто: Іпона НИВА; Dunkler "13-er"
Номер: BC ☻ AA
Звідки: Goldberghof :)
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення gribkoff777 » П'ят, 05 жовтня 2012, 05:29

Гарна подорож і звіт цікавий! :beer
Хочеш миру - готуй Parabellum

Аватар користувача
cdrom
Повідомлень: 3041
З нами з: П'ят, 28 травня 2010, 11:03
Ім'я: Роман
Стать: чоловік
Авто: Nissan
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення cdrom » П'ят, 05 жовтня 2012, 08:15

cat-yellow писав: Прайс на двох? Можна в ПП
теж дуже хотів так само поїхати цього року, але не склалось і по грошах а потім і по інших обставинах.... в результаті нікуди не поїхали :oops
P.S. Звіт прочитав на 1 диханні, супер
A goal without a plan is just a wish

Аватар користувача
RULES
Повідомлень: 7295
З нами з: Пон, 03 квітня 2006, 16:40
Ім'я: Роман
Стать: чоловік
Авто: ForesterXT, Lanos 1.5, PassatB4
Звідки: Lviv
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення RULES » П'ят, 05 жовтня 2012, 08:48

Звіт супер.перечитав все. який прайс поїздки?
VAG вже не той

Аватар користувача
NIK
Тюнінг клуб
Повідомлень: 2345
З нами з: Вів, 27 вересня 2005, 09:51
Стать: чоловік
Авто: Lanos 1.5 SE
Звідки: Lviv
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення NIK » П'ят, 05 жовтня 2012, 08:57

CAT,
Отчётец бомбезный, прочитал весь :) :thumbup
можешь отправить в турфирму как рекламу Крита !!!

Аватар користувача
hrdrive
Повідомлень: 15593
З нами з: Чет, 11 грудня 2008, 15:55
Стать: чоловік
Авто: RGS III
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення hrdrive » П'ят, 05 жовтня 2012, 09:02

крутяк))
ви молодці))
тут ше цікавіше описано ніж вживу розказував :D :beer
INTE®©ULLE®™

Аватар користувача
roksana
Повідомлень: 314
З нами з: Пон, 26 липня 2010, 20:19
Ім'я: оксана
Стать: жінка
Авто: вже нема
Звідки: львів
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 3 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення roksana » П'ят, 05 жовтня 2012, 09:04

звіт суперовий, інформативний. читається легко і цікаво.

Аватар користувача
veresen
Повідомлень: 2783
З нами з: Пон, 29 червня 2009, 19:05
Ім'я: Павло
Стать: чоловік
Авто: Mazda 323S 1.3 1996 BA
Номер: BC 0433 AO
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення veresen » П'ят, 05 жовтня 2012, 09:18

Дякую. Підняв настрій на пятнечний день цікавою розповіддю і теплими фотками !
Гарно відпочив !
^_^

Аватар користувача
CAT
Повідомлень: 5617
З нами з: Нед, 09 жовтня 2005, 14:57
Ім'я: Данило
Стать: чоловік
Авто: Das Auto
Звідки: lviv
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення CAT » П'ят, 05 жовтня 2012, 09:53

BOXER, тобі тільки сіські в голові)) доречі там для тебе є місто - називається Сісі)))
cat-yellow, RULES, та інформація доступна в неті. ціни на Крит зі Львова на 10 днів цього сезону починалися від 1000 євро на двох. я не хотів брати саме дешеве тому мені вийшло в районі 1400 євро за все все. харчування ол інклюзів 3 рази в день по системі бери скільки влізе, напитки, безплатні лежаки і спортивні майданчики. інші витрати то тільки то шо ми купували і машина на прокат. чесно кажучи дуже радий шо не переплачував за 4 зірки бо ці гроші краще потратити на активний відпочинок.
здається шо дорогувато, але народ за 800-900 євро їздить в болгарію автобусом і з такими собі умовами, а це навіть нема шо рівняти...
NIK, думав вже про то)))

Дякую, радий шо всім сподобалось) писав 3 дні)))
фоток доречі зробили 2500 штук, дуже довго вибирав які саме ставити)))
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Аватар користувача
Or4ik
Повідомлень: 1182
З нами з: Пон, 22 серпня 2011, 15:20
Ім'я: Орест
Стать: чоловік
Авто: VW T2 1978р. 1.6
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення Or4ik » П'ят, 05 жовтня 2012, 10:01

CAT, якщо бронювати раніше (весною) то виходить 5 зірок олл інклюзів на 3 особи 900 євро з всім, всім, всім (на 2-х вийде ясне діло дешевше) ... (в мене батьки з сестрою так їздили) ... візьми собі на замітку наступного літа :)

а звіт звичайно шикарний, я наступного року хочу туди чухнути :)

Аватар користувача
Sluva
Повідомлень: 7920
З нами з: Пон, 15 грудня 2008, 14:26
Ім'я: Славік
Стать: чоловік
Авто: Toyota Corolla Luna
Звідки: Львів
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення Sluva » П'ят, 05 жовтня 2012, 10:08

Данило ну ти пісатєль :D ,скільки в тебе часу на то пішло?
А якщо насправді то молодець,що зробив такий опис.... :thumbup
Р.С. наступної середи теж буду на одному з островів,але я не такий красномовний так що такого звіту не чекайте :ninja
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Аватар користувача
pepik
Повідомлень: 82
З нами з: Сер, 21 липня 2010, 14:16
Ім'я: Оксана
Стать: жінка
Авто: Mazda 3
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення pepik » П'ят, 05 жовтня 2012, 10:10

подорож супер :ok ...і звіт цікавий :thumbup :roll
Anyday anyway ACID!!!

Аватар користувача
Escort
Повідомлень: 2161
З нами з: Сер, 04 січня 2006, 23:57
Ім'я: Роман
Стать: чоловік
Авто: Ford Escort, Focus
Номер: ВС
Звідки: Львів
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення Escort » П'ят, 05 жовтня 2012, 10:37

Круто!
Звіт як завжди - БОМБА!
(067) 925 40 04

Аватар користувача
weber
Повідомлень: 7796
З нами з: Нед, 01 липня 2007, 11:44
Стать: чоловік
Авто: льоня
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення weber » П'ят, 05 жовтня 2012, 10:56

Мегазвіт 8-)
За подорож :thumbup

Аватар користувача
Dreams
Повідомлень: 294
З нами з: Вів, 05 жовтня 2010, 11:15
Ім'я: Pavlo
Стать: чоловік
Авто: RED Logan 1,6
Звідки: Lviv
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення Dreams » П'ят, 05 жовтня 2012, 11:04

Класна подорож... :thumbup
Зараз ще раз перечитаю :roll

Аватар користувача
RULES
Повідомлень: 7295
З нами з: Пон, 03 квітня 2006, 16:40
Ім'я: Роман
Стать: чоловік
Авто: ForesterXT, Lanos 1.5, PassatB4
Звідки: Lviv
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення RULES » П'ят, 05 жовтня 2012, 11:16

CAT писав:BOXER, тобі тільки сіські в голові)) доречі там для тебе є місто - називається Сісі)))
cat-yellow, RULES, та інформація доступна в неті. ціни на Крит зі Львова на 10 днів цього сезону починалися від 1000 євро на двох. я не хотів брати саме дешеве тому мені вийшло в районі 1400 євро за все все. харчування ол інклюзів 3 рази в день по системі бери скільки влізе, напитки, безплатні лежаки і спортивні майданчики. інші витрати то тільки то шо ми купували і машина на прокат. чесно кажучи дуже радий шо не переплачував за 4 зірки бо ці гроші краще потратити на активний відпочинок.
здається шо дорогувато, але народ за 800-900 євро їздить в болгарію автобусом і з такими собі умовами, а це навіть нема шо рівняти...
NIK, думав вже про то)))

Дякую, радий шо всім сподобалось) писав 3 дні)))
фоток доречі зробили 2500 штук, дуже довго вибирав які саме ставити)))
цікавить скільки винесло в загальному а не за сам готель
VAG вже не той

Аватар користувача
CAT
Повідомлень: 5617
З нами з: Нед, 09 жовтня 2005, 14:57
Ім'я: Данило
Стать: чоловік
Авто: Das Auto
Звідки: lviv
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення CAT » П'ят, 05 жовтня 2012, 11:20

RULES писав: цікавить скільки винесло в загальному а не за сам готель
так в загальному і винесло, 1400 то літак туда назад, трансфер з аеропорта, готель, програма ол інклюзів і страхування! а решта то 140 євро за машину, і ще десь 200-300 євро за бензин, сувеніри і відвідини цікавих місць.
Or4ik, та блін) за пів року бронювати) я не знаю шо в мене в житті буде завтра, а ти кажеш на пів року))) звісно шо чим раніше тим дешевше, але я не практикую так їздити...
Sluva, 3 дні писав))) але було натхнення!
радий шо всі читають, а не тільки фотки дивляться)
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Аватар користувача
cat-yellow
Повідомлень: 13806
З нами з: П'ят, 15 травня 2009, 18:20
Ім'я: Михайло
Стать: чоловік
Авто: різні :)
Звідки: Червоноград/Краків
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Re: Подорож автомобілем по острові Крит. Вересень 2012р

Повідомлення cat-yellow » П'ят, 05 жовтня 2012, 12:11

CAT, читаємо однозначно!
І дякуємо за звіт!
Ти взагалі герой, мало того, що такий звіт забабахав, так ще й по одній фотки вставляв

бо пану адміну важко перелопатити пів форуму :p :p :p

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей