Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Звуки тертя металу при гальмуванні!!!
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Jamal_Luka, треба зняти колесо , колодки , монтажкою відтиснути поршеньок циліндра якомога далі від бліна, поставити колодки і тоді один тисне на педаль помалу , а ти спостерігаєш , чи обидві колодки прижимаються до бліна , і чи рівномірний рух з обох боків (то вже таке , ньоюанс ). При розведенні поршеньків монтажкою зверни увагу чи однакові (більш-менш ) зусилля для кожного поршенька . Якщо туго ходить один - пару раз туда-сюда його монтажкою і педалькою . (можна по периметру манжетки ВДшкою приснути .
Якщо закис мертво - два варіанта : заміна або все-таки пробувати його зірвати . Нажимаєш на педаль, щоб робочий притиснув колодку до бліна, тоді зі сторони закисшого витягуєш колодку і вставляєш зношену (щоб зробити зазор між бліном і поршеньком десь 4-5 мм хоча б ) і робиш пару інтенсивних ударів по педалі - може зрушиться . Тоді знов монтажкою відтискаєш - і по новій !
Без колодок не рекомендую тиснути - можуть повилізати або перекосить
Я в себе таким макаром один реанімував , а один прийшлося замінити .
Якщо закис мертво - два варіанта : заміна або все-таки пробувати його зірвати . Нажимаєш на педаль, щоб робочий притиснув колодку до бліна, тоді зі сторони закисшого витягуєш колодку і вставляєш зношену (щоб зробити зазор між бліном і поршеньком десь 4-5 мм хоча б ) і робиш пару інтенсивних ударів по педалі - може зрушиться . Тоді знов монтажкою відтискаєш - і по новій !
Без колодок не рекомендую тиснути - можуть повилізати або перекосить
Я в себе таким макаром один реанімував , а один прийшлося замінити .
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
-
- Ім'я:Igor
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Re: Звуки тертя металу при гальмуванні!!!
Jamal_Luka писав:задні колодки таке враження що ніколи негальмують бо за 1,5 роки як нові правда колодки і барабани всі в рейках таке враження що туда попали камінці і при гальмуванні зтесували барабани і колодки!!!!
також був змінив задні колодки, але вони зовсім не гальмували, ручник не дуже добре працював(погано відрегульваний був, затягував тільки через купу щолчків, у самому кінці), колодки через пів року були як нові! зовсім ніколи не тормозили, проблеми були ось у чому:
1. потрібно відрегулювати ОБОВЯЗКОВО ексцентрики в задніх тормозах, http://vazik.ru/plugins/content/content.php?content.258 на малюнку це позначено № 8. їх ззаду ключем повертаєш, і треба розвести колодки одинаково ліву і праву до МАКСИМУМУ, так щоб коли надягнеш барабан то він і налазив і легенько може підтирати. воно собі втреться і колодка набере форму барабана
2 . дуже важливе це натягнути тросік ручника, так щоб на 4 щочка вже повністю був затягнутий ручник(це особисто мені дуже сподобалось і дуже зручно).
Коли виконаєш 2 пункти то машину буде класно гальмувати і зад теж буде гальмувати, педаль стане набагато твердіша, результатом довольний як слон, гальмую я легким нажиманням на педаль і машина гальмує і передом і задом, і не треба вдавлювати педаль, так щоб як було колись ловили тільки передні і усе навантаження було тільки на передніх тормозах і підвісці.....
якщо добре постаратись то можна так відрегулювати що зад буде навіть скоріше ловити за перед. але це занадто.
- Jamal_Luka
Liuskywalker, Ясно дякую буду пробувати цей варіант!!! ibit, над цим також попрацюю бо ручніка взагалі практично нема!!!!
zubylo.lviv.ua
-
не знаю як у вас у 2109, но у 2101 знизу на дні є кріплення для тросіка ручника, вони по дурному зроблені і якщо часто і сильно затягати ручник то кожух тросіка проривається через фіксатори і машина може покотитись. тому якщо будеш міняти тросик то постав туди у фіксатори шайби великі із вирізом, таким як буква С, якщо не буде поміщатись то і ще збоків зубилом або болгаркою обріж. шайбу краще купити грубу, 4-5мм товщиною, діаметр отвору вроді 12мм, а зовнішній діаметр десь 3 см... у магазинах які болтами торгують є, знаю що точнго є на Смаль-сточького вроді буд 15, заді Скрині.Jamal_Luka писав:Liuskywalker, Ясно дякую буду пробувати цей варіант!!! ibit, над цим також попрацюю бо ручніка взагалі практично нема!!!!
ось найшов фото і опис у неті:

Код: Виділити все
Шайба для крепления троса стояночного тормоза
Если стояночный тормоз перестал «держать», причиной могут оказаться разошедшиеся лапки кронштейна, удерживающего оболочку заднего троса. В этом случае для фиксации оболочки троса в кронштейне можно применить шайбу с прорезью, которую следует вставить между кронштейном и втулкой оболочки. Прорезь шайбы при этом должна быть направлена «против» прорези в кронштейне.
Крепление троса:
1 – втулка;
2 – оболочка;
3 – кронштейн;
4 – дополнительная шайба
- Liuskywalker
ibit, на зубилах нема ніяких ексцентриків в задніх механізмах - там "самоконтрящієся" циліндрики :) Jamal_Luka, а ручнік все-таки пофіксай 

-
Liuskywalker писав:ibit, на зубилах нема ніяких ексцентриків в задніх механізмах - там "самоконтрящієся" циліндрики :)

- Jamal_Luka
Liuskywalker, Ти правий, тільки що по розумній книшці їх незнайшов!!!!
а ручнік підтягую-підтягую після 2-ох тижнів він вмерає, немаю ями тому немаю можливость полазити і пошаманити його але з шайбою мені реально сподобалось будем пробувати!!!
а ручнік підтягую-підтягую після 2-ох тижнів він вмерає, немаю ями тому немаю можливость полазити і пошаманити його але з шайбою мені реально сподобалось будем пробувати!!!
zubylo.lviv.ua
- Jamal_Luka
а чому уви??????wklef писав:в зубилі уви такого немає
zubylo.lviv.ua
-
у мене ці ексцентрики дають можливість підвести колодки максимально до барабану рівно по усій поверхні. як у Вас не знаю, варіант що усе це регулювання покладено на тросік ручника, у мене на 1 щолчку вже задні колодки починають хапати легко, на 2 так нормально. колито хотів зняти барабани, щоб побачити що там і як... не получилось, треба відпускати ручник, бо на барабані на краю сильний горбик(старі барабани як світ), знімається тільки до половини, видно що колодки працюють і практичо по усій поверхні "потерті". колись були попередні тільки із 1 сторони витерті а із іншої новесенькі.... якраз через невідрегульовані ексцентри і ручник практично не робочий.Jamal_Luka писав:а чому уви??????wklef писав:в зубилі уви такого немає
-
ще важливо щоб шайба "сиділа" рівно на кінці того тросікового наконечника(перпендиуклярно до тросіка), бо в залежності від того який там тросік і як там у кінці зроблено той наконечник. Бо якщо буде криво то із часом наконечник трісне і пролізе через шайбу також...Jamal_Luka писав:шайбою мені реально сподобалось будем пробувати!!!
тому бажано ще так закріпити по довжині кожух тросика щоб він постійно був перпендикулярно до шайби і не викривлявся, тоді прослужить воно довго. Першу шайбу був закріпив правильно, а із 2 поспішив і криво, тепер чекаю коли трісне

- Liuskywalker
цю функцію беруть на себе робочі циліндри . В них є стопорне кільце , регулюєш ручнік , міняєш циліндри і після прокачки пару раз інтенсивно валиш по педалі - поршеньки розводять колодки разом зі стопорним кільцем до контакту з барабаном , а потім при відпусканні педалі ті стопорні кільця відходять макс. на 1 мм і підтримують зазор між колодкою і барабаном . По мірі зносу колодки ті кільця підсуваються при інтенсивному гальмуванні і зазор лишається сталим ... Набагато прикольніша річ , аніж рідні "класичні" РТЦ і колодки з ексцентриками . Я собі ще років три тому поміняв на такіibit писав:у мене ці ексцентрики дають можливість підвести колодки максимально до барабану рівно по усій поверхні. як у Вас не знаю

- sergey
- Контактна інформація:
Колодки ну дуже поганої якості, в мене попередній власник-жлоб такі поставив, якщо плавно 3-5 км\год котитись і тримати педаль, ну так фу...вє...противний звукJamal_Luka писав:Передні супорта, бліни вентильовані і колодки нові, таке враження що якась колодка повністю стерлась і тре об блін, зубиловоди поможіть!!!Звук тепер практично кожного разу все частіше і частіше, коли сильніше натискаю педаль звук робиться голоснішим !!!!

В мене так само, нічього страшного не бачю.Треба купляти "мягкі" колодки а не фуфло і всьо буде чьоткоJamal_Luka писав:правда колодки і барабани всі в рейках таке враження що туда попали камінці

Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах
-
у мене вроді цилідрики від 2106.. брат собі купував минулого року і мені, цікаво тепер які ж стоять.. чи вже напевне немає циліндриків для 2101 а усі такі як Ти написав...Liuskywalker писав:Набагато прикольніша річ , аніж рідні "класичні" РТЦ і колодки з ексцентриками . Я собі ще років три тому поміняв на такі

- Liuskywalker
ibit, є і такі , і такі . Коли купляєш, треба наголошувати, які тобі потрібні - самопідвідні чи звичайні .
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей