Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Підігрів бачка омивача, hand made.
- scorpion
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0

Не знаю тут чи не тут тему створив, думаю модери перенесуть куди треба.
Ітак опишу коротко.
1.Вирізав коронкою (Д=19мм) 2 отвори в бачку і столярним ножом вирізав серединку між отворами. 2.Набив мідну трубку (довж=1м, Д=10мм) сухим піском і зігнув в дугу по формі дна бачка. На неї запхав кілька нарізаних з гумового шланга (паровідвідний з радіатора) кілець, щоб вона(мідна трубка) не торкалась стінок бачка. 3.Витряхнув з трубки пісок і запхнув її через резинові ущільнюючі кільця в бачок. Додатково в місцях входу в бачок надів ще по кусочку гумового шланга. Вийшла подвійна ізоляція мідної трубки від стінки бачка. 4.Так виглядає спіраль в середині бачка. 5.Так виглядає все в зборі під капотом. Інші кінці шлангів підключив послідовно з підігрівом дросельного вузла. Соррі за фото, робив телефоном, щось цікавить, питайте.
Ітак опишу коротко.
1.Вирізав коронкою (Д=19мм) 2 отвори в бачку і столярним ножом вирізав серединку між отворами. 2.Набив мідну трубку (довж=1м, Д=10мм) сухим піском і зігнув в дугу по формі дна бачка. На неї запхав кілька нарізаних з гумового шланга (паровідвідний з радіатора) кілець, щоб вона(мідна трубка) не торкалась стінок бачка. 3.Витряхнув з трубки пісок і запхнув її через резинові ущільнюючі кільця в бачок. Додатково в місцях входу в бачок надів ще по кусочку гумового шланга. Вийшла подвійна ізоляція мідної трубки від стінки бачка. 4.Так виглядає спіраль в середині бачка. 5.Так виглядає все в зборі під капотом. Інші кінці шлангів підключив послідовно з підігрівом дросельного вузла. Соррі за фото, робив телефоном, щось цікавить, питайте.
- Ziro-cool
- Ім'я:Nazar
- Контактна інформація:
Re: Підігрів бачка омивача, hand made.
шо за бачок такий?
задум класний, система від мерседеса,
трубку мідну де купував?
чим потім закрив отвір від свердла та від ножа(те що вирізав)?
трубку не думав спіралькою зробити (для більшої інтенсивості) так як дійсно в мерседесах?
задум класний, система від мерседеса,
трубку мідну де купував?
чим потім закрив отвір від свердла та від ножа(те що вирізав)?
трубку не думав спіралькою зробити (для більшої інтенсивості) так як дійсно в мерседесах?
Quattro
- shaman
- Ім'я:Святослав
- Подякували: 23 рази
це як? я шось не вкуривscorpion писав:Інші кінці шлангів підключив послідовно з підігрівом дросельного вузла.
- scorpion
1.Бачок рідний калинівський.
2.Задум і брав від мерса, але в мерсі якщо не помиляюсь стоїть електроклапан, який керується термодатчиком. Тобто бадяга в бачку нагрілась до певної температури і електроклапан перекриває подачу тосолу в спіраль. Я зробив простіше.
3.Трубку(1м) купував на Торпедо.
4.Ну як сказати, спочатку просвердлив 2 отвори, потім серединку між ними вирізав, запхав спіраль і ту серединку вставив між трубками.
5. Спіраллю по перше важче скрутити, по друге вистарчає дуги. Бачок з бадягою(5л) нагріває за 15-20хв до робочої температури двигуна.
2.Задум і брав від мерса, але в мерсі якщо не помиляюсь стоїть електроклапан, який керується термодатчиком. Тобто бадяга в бачку нагрілась до певної температури і електроклапан перекриває подачу тосолу в спіраль. Я зробив простіше.
3.Трубку(1м) купував на Торпедо.
4.Ну як сказати, спочатку просвердлив 2 отвори, потім серединку між ними вирізав, запхав спіраль і ту серединку вставив між трубками.
5. Спіраллю по перше важче скрутити, по друге вистарчає дуги. Бачок з бадягою(5л) нагріває за 15-20хв до робочої температури двигуна.
- scorpion
А шо тут курити?shaman писав:це як? я шось не вкуривscorpion писав:Інші кінці шлангів підключив послідовно з підігрівом дросельного вузла.

- mikeng
- Ім'я:mikeng
дурне питання, "лобовуха від перепаду темп не трісне, бачок не поплавиться?", і що робити літом, від"єднувати?
- LEgEnDA
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Саня
- Контактна інформація:
scorpion, Звідки тосол іде? Фото плз як то підключено
- scorpion
Питання не дурне. Лобовуха і досі ціла тьфу3рази, бачок також. Катаюсь вже рівно рік від минулої зими. Але дотримуюсь одного правила, поки салон не прогрітий, на лобовуху не бризгаю, якщо прогрів салон, далі можна хоч весь бачок на лобовуху вилити. Літом пофіг коли бризгати. Ще замітив що лобовуху мити ефективно до -10градС, при нижчій температурі сніг вже сухий і лобовуху не засирає. Щітки розморожує також десь до -8град, але я постійно бадяжу вода/незамерзайка 2/1 або 3/1 в залежності від темеператури на вулиці.mikeng писав:дурне питання, "лобовуха від перепаду темп не трісне, бачок не поплавиться?", і що робити літом, від"єднувати?
Думав на літо відєднати але так руки і не дійшли, але виявив один маленький плюс, гарячою водою літом гарно жирні мухи з лобовухи змивати.
То вже певно завтра.LEgEnDA писав:scorpion, Звідки тосол іде? Фото плз як то підключено
Востаннє редагувалось Сер, 05 січня 2011, 23:30 користувачем scorpion, всього редагувалось 1 раз.
- BOXER
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
scorpion писав:гарячою водою літом гарно жирні мухи змивати з лобовухи.

Sad, but true.
- LEgEnDA
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Саня
- Контактна інформація:
То все що побачив - зрозуміло було і так. Просто звідки взяти тосол і як загерметизувати щоб він не тік.... хоча... ось і ідея.. його можна взяти від трубки що йде в разширітєльний бачок і вернути туди ж... Бачки то поряд...scorpion писав:То вже певно завтра.
- scorpion
Можна і так, але в мене так не вийде. В мене розширювальний в великому колі, а велике коло зимою майже не працює, тому холодним тосолом бадягу не нагрієш.LEgEnDA писав:його можна взяти від трубки що йде в разширітєльний бачок і вернути туди ж
-
- Ім'я:/
scorpion,
Ідея хороша !!!
треба подумати над тим
Ідея хороша !!!
треба подумати над тим

- Kritik
- Ім'я:Саша
- Номер:KR
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 79 рази
- Контактна інформація:
scorpion, в рідинах для омивачів є всякі спирти... спирт легкозаймиста речовина, а тосол гріється навіть більше ніж 100 градусів...
трохи стрьомно... напевно для цього в мерсах і стоїть клапан, шоб не дай Боже нічо не загорілося... від температури....
і навіть якшо лити просту воду то ті трубочки будуть як кип"ятильник...
не було проблем літом?
ідея супер!
трохи стрьомно... напевно для цього в мерсах і стоїть клапан, шоб не дай Боже нічо не загорілося... від температури....
і навіть якшо лити просту воду то ті трубочки будуть як кип"ятильник...
не було проблем літом?
ідея супер!

-
- Ім'я:/
Kritik, а такий клапан можна самому зробити.... 

- scorpion
Зробив схему, думаю тепер зрозуміло.LEgEnDA писав:Фото плз як то підключено
- scorpion
Покажи мені на того пальцем, хто лиє чистий спирт в бачок омивача і я його задушуKritik писав:в рідинах для омивачів є всякі спирти... спирт легкозаймиста речовина

Я ж писав
Тому заміть, там завжди води більше ніж незамерзайки.scorpion писав:постійно бадяжу вода/незамерзайка 2/1 або 3/1 в залежності від темеператури на вулиці
- scorpion
Не було, в мене температура включення карлосона по компу виставлена 97град. Але в бачку після далекої дороги дійсно кип'яток, хоча і в зимку аналогічно.Kritik писав:не було проблем літом?
Є ще один прикол. Дуже дивно реагують водії сусідніх машин, якщо на світлофорі псикати на лобовуху і під час цього валить хмара пари.

-
- Ім'я:Назар
- Номер:XXXL
- Контактна інформація:
scorpion, ну а то нічого що ти лиєш кипяток на холодне вікно? 

- scorpion
nazarok1990 писав:scorpion, ну а то нічого що ти лиєш кипяток на холодне вікно?
:)scorpion писав:дотримуюсь одного правила, поки салон не прогрітий, на лобовуху не бризгаю, якщо прогрів салон, далі можна хоч весь бачок на лобовуху вилити.
-
- Ім'я:Назар
- Номер:XXXL
- Контактна інформація:
scorpion, салон то з середини, але якщо швидко їхав в мороз і попшикати?
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей