Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Продаж автомобіля по довіреності
Дозволю підвести собі підсумок, продавати авто по дорученню можна,
жодної загрози для продавця немає, а от для покупця є...
У разі коли виникне ситуація з дтп(водій втіче), до вас можуть прийти з міліції, і попросять пояснення стосовно події, в свою чергу ви розясните працівникам міліції що ви передали у користування авто іншій особі, доказом цього буде доручення чи запис у нотаріуса (на підвердження цього є запис розмови з даі, і слова однофорумчанина topper,).
Відповідальність (як кримінальну так і адміністративну буде нести особа володілець(водій), а не власник).
Власник - хто записаний у тп.
Володілець - хто користується (на будь якій підставі, навіть незаконній.)
На цьому крапка. Всі хто сумніваються, подзвоніть у ДАІ, чи до юриста
жодної загрози для продавця немає, а от для покупця є...
У разі коли виникне ситуація з дтп(водій втіче), до вас можуть прийти з міліції, і попросять пояснення стосовно події, в свою чергу ви розясните працівникам міліції що ви передали у користування авто іншій особі, доказом цього буде доручення чи запис у нотаріуса (на підвердження цього є запис розмови з даі, і слова однофорумчанина topper,).
Відповідальність (як кримінальну так і адміністративну буде нести особа володілець(водій), а не власник).
Власник - хто записаний у тп.
Володілець - хто користується (на будь якій підставі, навіть незаконній.)
На цьому крапка. Всі хто сумніваються, подзвоніть у ДАІ, чи до юриста
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Re: Продаж автомобіля по довіреності
як таке може бути доказом ?Morozov писав: в свою чергу ви розясните працівникам міліції що ви передали у користування авто іншій особі, доказом цього буде доручення чи запис у нотаріуса
передаючи комусь в користування по дорученню, ти не позбавляєш себе права користуватися тим авто. формально ти також маєш правом цим авто розпоряджатися. чи немаєш ? якщо немаєш то все ясно, а якщо маєш, тоді прийдеться доводити що тебе за кермом небуло.
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
+1vovka писав:як таке може бути доказом ?
Мороз подзвонив до мусорка який шось не то курив перед тим, от і вийшов такий брєдовий висновок

То що наплів даішник, це всього на всього доказ, що ще хтось може на тій машині кататись. Але явно не підстава щоб не штормити власника в разі напрягів.
- topper
- Ім'я:Остап
- Номер:0000
- Дякував (ла): 175 рази
- Подякували: 20 рази
От коли знайдуть авто, будуть брати відпечатки пальців, аналізи ДНК волосся ітд...vovka писав:як таке може бути доказом ?Morozov писав: в свою чергу ви розясните працівникам міліції що ви передали у користування авто іншій особі, доказом цього буде доручення чи запис у нотаріуса
передаючи комусь в користування по дорученню, ти не позбавляєш себе права користуватися тим авто. формально ти також маєш правом цим авто розпоряджатися. чи немаєш ? якщо немаєш то все ясно, а якщо маєш, тоді прийдеться доводити що тебе за кермом небуло.
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш 

- vovka
- Контактна інформація:
авто можуть і незнайти взагалі. але когось треба притягнути до відповідальності якщо є жертви.topper писав:От коли знайдуть авто, будуть брати відпечатки пальців, аналізи ДНК волосся ітд...
і тоді з точки зору міліції - перед ними буде 2 рівноправних користувача авто (власник і той хто має доручення). постає задача оприділити винного - ітого будуть харити однаково обох.
звичайно що тяжко з невинного зробити винного, і у власника ймовірно буде алібі і купа свідків що він за кермом бути не міг. але все ж ймовірність влипнути існує (особливо якщо власник простий роботяга

- mister_X
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 1 раз
Стоп. Власник в момент продажу авто виписує генералку і віддає техпаспорт , ну і звісно ключі.vovka писав:передаючи комусь в користування по дорученню, ти не позбавляєш себе права користуватися тим авто.

Яким чином він може їздити на тій машині (навіть, якщо не віддав другий комплект ключів) - парадокс

- vovka
- Контактна інформація:
а це десь в дорученні фігурує письмово взагалі, що власник зобов'язується назавжди передати дві пари ключів і техпаспорт (може там були інші усні домовленості, доручення ж не зобовязує цього робити) ? в мене так зване "генеральне", але нема під руками. треба глянути що там пише з того приводу.mister_X писав:Яким чином він може їздити на тій машині (навіть, якщо не віддав другий комплект ключів) - парадокс
або ще такий варіант.
у того хто з дорученням крадуть авто. той заявляє про угон. ну менти шукають і паралельно власнику ставлять дурні питання. короче то лишній менінгіт.
в мене коли квартиру ограбили, то батьки викликали ментів, то вони мене тоже пресували мол а де ти був, а може то ти гроші вкрав і то все підстава, а в кого ще є ключі (сусідка мала один ключ - то ще й її допитали

висновок - на 100% всі проблеми вирішує тільки переоформлення.
З твоїх вуст це звучить трішки дивно,vovka писав: на 100% всі проблеми вирішує тільки переоформлення.
так ніби курець розповідає як погано курити.
Ти ж навіть доручення немаєш.
Іраз така пішла пянка, то я можу сказати що і повне переоформлення не дає 100%, бо ти як власник зняв з обліку, але всерівно можеш володіти (користуватись) цим авто, і де гарантія що новий власник поставить на облік ???
З такими думками взагалі страшно з дому вийти.
- Igor2011
- Ім'я:Igor
- Дякував (ла): 6 рази
- Подякували: 3 рази
Morozov писав:зняв з обліку, але всерівно можеш володіти (користуватись) цим авто

Igor2011,
Ми же вияснили що :
В тебе як в продавця буде договір ?
Та закрий вже цю тему, висновки вже всі для себе зробили,
чи є ще якісь запитання ?

Igor2011 писав: який засвідчує право володіння майном.
Ми же вияснили що :
Володіння - це всьго навсьго користування, (той хто за кермом).підставою для законного володіня сьогодні навіть не потрібне доручення, достатньо усного договору з власником, наявність тп і страхівки.
В тебе як в продавця буде договір ?
Та закрий вже цю тему, висновки вже всі для себе зробили,
чи є ще якісь запитання ?
- vovka
- Контактна інформація:
от як курець кидає курити так я і кинув то дорученняMorozov писав:З твоїх вуст це звучить трішки дивно,
так ніби курець розповідає як погано курити.
Ти ж навіть доручення немаєш.

- vovka
- Контактна інформація:
+1Igor2011 писав:є договір купівлі-продажу, який засвідчує право володіння майном.
так договір купівлі продажу є. на якій такій підставі ти, як вже колишній власник можеш користуватися тим авто ? воно вже не твоє.Morozov писав:Іраз така пішла пянка, то я можу сказати що і повне переоформлення не дає 100%, бо ти як власник зняв з обліку, але всерівно можеш володіти (користуватись) цим авто, і де гарантія що новий власник поставить на облік ???
а що вже всі забули як візирами фоткали машини і штрафи присилали власникам ? :)
а потім ходи доказуй що там не ти був за кермом :)
vovka,
-1
договір купівлі-продажу, засвідчує передачу прав власності,
а володіння це банальне користування,
навчись розрізняти ці терміни власність і володіння.
і по вашій логіці скажуть доказати що не ти був за кермом.
-1
договір купівлі-продажу, засвідчує передачу прав власності,
а володіння це банальне користування,
Ну правильно новий візьме і не поставить на облік, і до тебе прийдуть як до колишньго власника з питанням де твоя машина,vovka писав:ти, як вже колишній власник можеш
і по вашій логіці скажуть доказати що не ти був за кермом.
- Fabio Rossi
- Ім'я:Volodymyr
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
:-DMorozov писав:бо ти як власник зняв з обліку, але всерівно можеш володіти (користуватись) цим авто, і де гарантія що новий власник поставить на облік ???

Fabio Rossi,
Я про те, що якщо новий власник не поставить авто на облік, то він ніде не буде записай у даі, правильно ? І до кого тоді прийдуть наші доблесні ???
Тільки до тебе як до попередньго власника, і поставлять запитання що з авто. Чи ні ?

Я про те, що якщо новий власник не поставить авто на облік, то він ніде не буде записай у даі, правильно ? І до кого тоді прийдуть наші доблесні ???
Тільки до тебе як до попередньго власника, і поставлять запитання що з авто. Чи ні ?
- vovka
- Контактна інформація:
пояснюю ще раз.Morozov писав:договір купівлі-продажу, засвідчує передачу прав власності, а володіння це банальне користування,
після заключення договору купівлі-продажу на якій підставі старий власник зможе "володіти" авто ? тому шо в нього могли завалятися ключі ?

вово :)Fabio Rossi писав:після ПРОДАЖУ автомобіль уже не твій, і ніяких прав на нього ти не маєш.
- Fabio Rossi
- Контактна інформація:
ЖЖОШ!Morozov писав:Fabio Rossi,
![]()
ключова відгадка в терміні - новий власник
До кого в такій ситуації звернеться міліція ?vovka писав:на якій підставі старий власник зможе
Звітки вони знатимуть хто новий власник, якщо він не поставить її на облік ?Fabio Rossi писав:ключова відгадка в терміні - новий власник
- Fabio Rossi
- Контактна інформація:
Morozov, злазь з наркоти
Fabio Rossi,
А розумна відповідь є ?
А розумна відповідь є ?