Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Азербайджанські АЗС "SOCAR"
vovik
Ім'я:vovik
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Азербайджанські АЗС "SOCAR"

Повідомлення vovik » П'ят, 27 липня 2012, 22:25

topper писав: я залив на тест 95-ОККО.
я тестую це пальне вже 4 роки і пробіг виключно на ньому 245 тис. Ніколи не мав анінайменших натяків на проблеми. Дросель чистив заради цікавості десь на 220 тис - всьо чотко. Я особисто рекамендірую. :beer
Любовь к мото – спонтанный шизо-параноидальный приступ, перешедший в хроническую неизлечимую болезнь

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 16:31

Також хочу поділитись досвідом, як особистим так і професійним (так як робота в нафтовому бізнесі знайома мені не з чуток). Щоб не виникали питання про об'єктивність наступної інформації, говорю зразу, що позиція моя неупереджена і спирається тільки на особистий досвід (як автомобіліста в минулому і байкера сьогодні) та інформації, отриманої впродовж кількарічної праці на офісах провідних нафтових компаній.
УкрНафта, ANP, Лукойл я думаю ніяких питань не викликає і так все ясно, хоча я думаю коротко, звідки паливо можна пробігтися.
- Ітак УкрНафта, ANP: якщо на Лівобережній та Центральній Україні якість відносно непогана завдяки поставкам з власного ненайгіршого Кременчузького НПЗ, то на Заході повна лажа завдяки бадязі з Дрогобицького НПЗ.
- Лукойл: поставки з власного Одеського НПЗ, якість пралива з якого викликає дуже великі сумніви, навіть після так званої реконструкції і модернізації, яка була ширмою для отримання податкових канікул.
Я думаю цікаво буде розібрати все таки брендові мережі АЗС, на яких ми в основному орієнтуємося при заправці власних (в основному іноземного походження) коней, будь-то автомобіль чи байк. Чесно кажучи тішить тенденція до зменшення "синдрому лоха" в нашій країні, коли люди вже починають замислюватися, а шо за ху...ню їм заливають по 12-ть з лишнім гривень за літр.
Я думаю лідерів можна виділити наступних: ОККО, WOG, Shell i Socar які нам пропонують якісне імпортне пальне.
- ОККО: особливо тут корисного не скажу, крім одної перевіреної закономірності - якщо АЗС розміщена у великому місті або на ключовій автомагістралі - то якість і сервіс на більш-менш нормальному рівні, всі решта АЗС ліпше об'їжджати десятою дорогою.
- WOG: заправлявся виключно там до того моменту поки не пішов туди працювати. Якість дуже не стабільна і залежить від залишків на нафтобазах - є більше Білорусії їде вона, є Новоград (Росія) їде він. Що стосується сировини то це - дизель Новополовець (Білорусія Євро-3) і Новоград(Росія Євро-3). Хоча Новополовець продають як Мозир (Білорусія Євро-5) але він буває дуже рідко. Є проблеми з недоливом і то серйозні, лідером є АЗС№44 або так звана "Катерина" в Солонці, але це хліб виключно начальника АЗС і бездіяльність керівництва філіалів які закривають на це очі. Тому маючи там навіть суттєву знижку на паливо, її з'їдає недолив і перерозхід неякісного палива.
- Shell: не хотілось би розбивати ілюзії шанувальників всесвітньо відомого бренду, але є те що є. Якби там не розпинались там шеловці і не тикали вам паспорти якості Лисичанського НПЗ, бензин і дизель у них з Кременчуцького НПЗ і все!!! Для тих хто не в курсі - Лисичанський НПЗ стоїть з березня 2011 року по сьогодні. Дійсно Лисичанський НПЗ вважається найкращим в Україні - але всі модернізації що були на ньому проведені стосувались можливості прямого змішування палива з присадками безпосередньо на НПЗ, а процес перегонки нафти ніяких покращень не зазнав. Якщо по простому то схема виглядає так:
Бензин А-92 = А-92 Кременчузький НПЗ;
Бензин А-95 = А-92 Кременчузький НПЗ + присадка;
Бензин А-95 V-Power Nitro = А-92 Кременчузький НПЗ + присадка + фірмова присадка V-Power Nitro. Тому фактично, паливо яке на ANP коштує 10,55 грн. за літр + сила-силенна присадок нам коштує 12,85 грн. за літр.
І це не тільки теорія - сам з травня 2012 по вересень 2012 годував свого GSX-R1000 виключно V-Power (ні літра іншого палива за весь сезон). Після двох місяців інтенсивних поїздок відчув спад потужності і збільшення шумності і вібрації двигуна(не масло, бо брав у оф.дистр. по 200 грн./л).
- і нарешті Socar. Державний нафтовий монополіст Азербайджанської республіки. На ринку України досить недавно, але його немаленькі амбіції можна розгледіти на прикладі деяких недавніх ключових угод на нафтовому ринку Європи і Азії. В червні 2012 року SOCAR закрив угоду по придбанню компанії Esso Schweiz GmbH, швейцарського філіала американської ExxonMobil Central Europe Holding за $330 млн. У власність SOCAR перейшло 170 АЗС, ГПЗ в Ванген-Ольтенде, пункти заправок авіаційним паливом в аеропортах Женеви і Цюриха. А в складі СП SOCAR-Turcas є власником 74% турецького нафтохімічного комплексу Petkim Petrokimya Holding. В 2008 р. альянс азербайджанскої SOCAR и турецької Turcas Petrol/Injaz Projects став переможцем тендеру по продажу 51% акцій хімічного концерну Petkim, запропонувавши за нього $2,04 млрд. Також в Измире (Турція) будується НПЗ Star Rafinerisi орієнтовною вартістю $5,5-6 млрд.
Ну це все творчий відступ, тепер до суті. Бензин і дизель - Мозир (Білорусія Євро 5) або Орлен (Польща Євро 5). При чому завжди справжній Мозир (завдяки прямим домовленостям на рівні президентів Білорусії і Азербайджану, так як основним постачальником нафти для потреб НПЗ Білорусії крім Росії є і Азербайджан).
Чому Я вибрав Socar:
- Найдорожчі комплекси АЗС, і навіть якщо купується якась мережа АЗС - вона повністю перебудовується згідно корпоративним стандартам Socar;
- Саме сучасне програмне забезпечення, яке гарантує постійний контроль над якістю нафтопродуктів.
- Автоматизована система відпуску світлих нафтопродуктів виключає погрішність виміру палива.
- Найліпший на сьогоднішній день рівень сервісу та стабільно якісне імпортне паливо.
- Все прозоро, немає ніяких лохотронських дисконтних програм та інших маркетингових трюків. Все набагато просто: даєш 100 грн. - заправляють на 100,03 грн, ніякого недоливу, фірмова британська присадка Nano - яка не тільки проходить по всіх ДСТУ України, а й не суперечить жорстким Європейським стандартам якості.
Маленький приклад від себе: їхав зі Львова до Києва, заправився на виїзді з Кульпарківської 40 літрів А-92., наступний раз заправлявся на кільцевій Києва на АЗС "КЛО". Пробіг на одній заправці склав 630 км., при тому що їхав по можливості і 180 км/год. Авто ВАЗ-21115 Samara.
Нікого не переконую і не агітую, я свій вибір зробив і в плані де заправлятись і в плані роботи (працюю тепер в них).

A1

Повідомлення A1 » Вів, 08 січня 2013, 16:39

v-explosion писав: - Лукойл: поставки з власного Одеського НПЗ, якість пралива з якого викликає дуже великі сумніви, навіть після так званої реконструкції і модернізації, яка була ширмою для отримання податкових канікул.
а хіба завод не простоює вже декілька років?
На цінниках пишуть на 95 екто - Румунія.
v-explosion писав: Ну це все творчий відступ, тепер до суті. Бензин і дизель - Мозир (Білорусія Євро 5) або Орлен (Польща Євро 5).
на цінниках на нано 95 пишуть Литва вроді.

Thug

Повідомлення Thug » Вів, 08 січня 2013, 16:43

v-explosion, якось солодкувато-палєвно фінальні пасажі про Сокар звучать ;) :D

mister_X
Ім'я:Юра
Подякували: 1 раз

Повідомлення mister_X » Вів, 08 січня 2013, 16:45

Thug, 8-) :D

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 16:46

A1 писав: на цінниках на нано 95 пишуть Литва вроді.
Пропустив, дійсно для 95 Nano йде Литва

Thug

Повідомлення Thug » Вів, 08 січня 2013, 16:48

поліз у профіль v-explosion,

а там :facepalm
Рід занять: Менеджер Львівського представництва Socar Energy Ukraine

Вебсайт: http://www.socar.com.ua
:facepalm

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 16:49

Thug писав: якось солодкувато-палєвно фінальні пасажі про Сокар звучать ;) :D
Це від любові до цієї компанії, так приємно коли тебе не найо..ють.

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 16:51

Thug,
А я це і в пості написав
і в плані роботи (працюю тепер в них)
.

Thug

Повідомлення Thug » Вів, 08 січня 2013, 16:54

v-explosion, ти ж зрозумій, за таких умов твоїм словам вірити важче ;)

A1

Повідомлення A1 » Вів, 08 січня 2013, 16:55

v-explosion, ціль на форумі, тільки піар? чи будуть прийматись скарги і пропозиції, як це робить конкурент ?

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Вів, 08 січня 2013, 16:57

v-explosion писав: - Саме сучасне програмне забезпечення, яке гарантує постійний контроль над якістю нафтопродуктів.
Більшого брєду не бачив :facepalm

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 16:58

Thug, Я перед тим був на WOGі,і коли вник, шо до чого, мало того що сам перестав там заправлятись і половину друзів відговорив, дальше там працюючи.

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 17:01

pikach00 писав:
v-explosion писав: - Саме сучасне програмне забезпечення, яке гарантує постійний контроль над якістю нафтопродуктів.
Більшого брєду не бачив :facepalm

Може трохи некоректно, але суть зрозуміла.

Thug

Повідомлення Thug » Вів, 08 січня 2013, 17:02

pikach00, ти на Сокарі заправляв Зінку?

Чота я ачкую. Азербайджан довіри не викликає :confused

sashanova
Ім'я:Sasha
Дякував (ла): 99 рази
Подякували: 156 рази

Повідомлення sashanova » Вів, 08 січня 2013, 17:07

v-explosion писав: Чому Я вибрав Socar:
- Найдорожчі комплекси АЗС, і навіть якщо купується якась мережа АЗС - вона повністю перебудовується згідно корпоративним стандартам Socar;
- Саме сучасне програмне забезпечення, яке гарантує постійний контроль над якістю нафтопродуктів.
- Автоматизована система відпуску світлих нафтопродуктів виключає погрішність виміру палива.

- Найліпший на сьогоднішній день рівень сервісу та стабільно якісне імпортне паливо.
Віктор це все якось попахує звичайною рекламою :santa особливо враховуючи два жирних пункти :) бо як програмне забезпечення може гарантувати якість нафтопродуктів???? :facepalm особливо враховуючи те що ту саму якість можна перевірити лише в лабораторних умовах, нічо новішого ше не придумали :sing це перше, а друге - ніяка система автоматизована чи ні не може виключити погрішність (правильно буде - похибку) виміру будь-чого, і палива в тому числі :) , це я тобі як кваліфікований спеціаліст в галузі метрології стандартизації та сертифікації говорю ;)
З.І. Якось ми з тобою пересікалися на мотозльоті і ти говорив шо по спеціальності ти юрист.. і шо тепер юристів так детально ознайомлюють з характеристиками нафтопродуктів? :surprised

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Вів, 08 січня 2013, 17:14

v-explosion писав: Маленький приклад від себе: їхав зі Львова до Києва, заправився на виїзді з Кульпарківської 40 літрів А-92., наступний раз заправлявся на кільцевій Києва на АЗС "КЛО". Пробіг на одній заправці склав 630 км., при тому що їхав по можливості і 180 км/год. Авто ВАЗ-21115 Samara.
а я на сокарі завжди менше кілометрів роблю ніж на інших заправках, будь то машина чи мотоцикл.

Коба
Ім'я:伊戈
Контактна інформація:

Повідомлення Коба » Вів, 08 січня 2013, 17:15

На Сокарі в мене чомусь більший розхід :dontknow
п.с. Позакінчуються талончики на бензу шарові :D , для чистоти експеременту попробую ще раз на Сокарі позаправлятись :sing

з.і. LEgEnDA, оперділ :happy
Никто не безгрешен, хотя многие живут безнаказанно.
© Джон Рей

v-explosion

Повідомлення v-explosion » Вів, 08 січня 2013, 17:32

sashanova,
Ті два речення з термінологією взяті з оф.сайта, решта від себе спираючись на власний і професійний досвід.
sashanova писав: З.І. Якось ми з тобою пересікалися на мотозльоті і ти говорив шо по спеціальності ти юрист.. і шо тепер юристів так детально ознайомлюють з характеристиками нафтопродуктів? :surprised
Може і пересікались :D . Я дійсно юрист, і 4-роки пропрацював ним, а останні два роки - в сфері нафтопродуктів. Юридичні знання дуже допомогають, так як працюю виключно з корпоративними клієнтам і виключно по безготівці. Тут коротко виклав, те шо мені було відомо по темі обговорення. В роздрібних готівкових клієнтах в мене ніякого зиску немає, так шо закиди в рекламі викликають тільки посмішку. Думав що мій досвід буде комусь корисним, бо не треба бути
sashanova писав: кваліфікованим спеціалістом в галузі метрології стандартизації та сертифікації
, а достатньо знати людей, які є спеціалістами і відповідають за діяльність нафтобаз і АЗС.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Вів, 08 січня 2013, 17:35

Thug писав: pikach00, ти на Сокарі заправляв Зінку?
Там 100го бєнза нема.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей