Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Як або де нормально перевірити "геометрію" "чулка" ?
Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Стать:чоловік
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази
Як або де нормально перевірити "геометрію" "чулка" ?

Повідомлення Liuskywalker » Сер, 15 липня 2009, 20:19

Сабж : з"явився гул (поки що слабкий) від заднього моста. Гул на всіх швидкостях, під нагрузкою сильніший чуть. Я вважаю. що то підшипники полуосєй, бо полуосі в мене ще рідні :) і не виключаю. що їм прото пора "на пенсію" . Редуктор десь 35 тис. накрутив - навряд щоб він , та і без нагрузки гул би пропадав, ящо б це був редуктор .
Полуосі точно буду міняти , і є питання- як правильно перевірити чи не деформований "чулок", щоб не ставити нові полуосі в деформований?
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Re: Як або де нормально перевірити "геометрію" "чулка" ?

Повідомлення VETERAN » Сер, 15 липня 2009, 22:14

Якщо без розборки - просто поїхати на геометрію коліс і перевірити розвал та сходження задніх коліс. Корпус заднього моста звичайно гнеться по діагоналі - трохи середина іде вниз і назад. Якщо буде заміна півосей - досить подивитися наскрізь, при знятих півосях. центри отворів сальників і шестерень повинні бути на одній лінії. Трохи мішає палець - вісь шестерень диференціала, але всеодно видно. Успіху :)

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Стать:чоловік
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Чет, 16 липня 2009, 09:55

та наскрізь я дивився - вродь все пучком :happy на вихідних буду міняти піввісі , є ідея лазерною указкою посвітити , перед тим "накуривши" чулок (напустити в нього диму ) :D
Кстать - ціна 190 грн за піввісь - то нормально (продавець божиться , що заводські ) :happy ?

П. С. Якщо б з геометрією було не все гут , то резина б нерівномірно стиралася , правда ?
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Чет, 16 липня 2009, 15:51

Ні, по гумі я не помічав. А от підшипники на півосях сипались часто.
До речі, шум в мості може бути, якщо замало масла, або полетів один з підшипників редуктора. Часто летить передній підшипник хвостовика, якщо перетягнута розпорна втулка. Це була перша несправність на моїй машині - десь після 2000км від виходу із заводу.
Поміняли редуктор по гарантії :happy .
А подивитись наскрізь можна - кривизна кидається в очі і не треба диму, або лазера.

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей