Виїхав зі Львова четвер 20.08.09 о 2300.
Їхав на Червоноград, Нововолинськ, Володимир Волинський, Ковель - далі напрям на Брест.
В Ковелі заправився до повного баку - влізло приблизно 20 літрів.
Нарешті кордон, до якого в сумі їхав довго - близько трьох годин, напряжно бо наші дорого атстой - приблизно 200 км.
Грін-карта на 12 днів (це мінімум) - 190 грн. + наклейка UA нахаляву на заднє вікно.
Черги немає, всього кілька машин - зато з Білорусії на україну величезна черга.
Різниця між Україною і Білорусією і Україною - небо і земля - наша митниця зачухана, все старе - Білоруська ідеально чиста, аж блистить.
Дороги в них взагалі казка!
Білоруси - особливо старше покоління, в основному фанатично законопослушні громадяни. Якщо стоїть знак 70, бо то свіжо-поремонтована дорога і ще немає розмітки, то всі і їдуть 70-75.
А мені шо - дальне світло і 140 газ в пол!:)
Їхав в Мінськ після границі за напрямом на Кобрин а далі основна на Брестську трасу, що явлає собою 4-ох полосну автостраду з обмеженням 100 км/год, для легкових 120. В Білорусії допускається перевищення 10 км/год, якщо 11 - штраф!
Тому всі й їдуть 120-125.
Спочатку повівся і я - всі так чемно їдуть, певно даїшніків повно - їхав так само зними.
Їхав я так 2 години і від стабільного ритму і ідеально гладкої дороги - почав засипати ...
Зупинився, перекимарив 30 хв, і поїхав далі чемно 120.
Так продовжувалось, поки мене не обігнала АльфаРомео з двигуном 2.0, якій я тутже сів на хвіст і ми летіли до самого мінська 170-180, вже було плювати на ментів, бо в дорозі на той момент я вже провів 6,5 год.
На наступний день, відпочивши від дороги, паралельно з підготовкою до участі в фесті, я загорівся поганяти. Мені все переконували що в Мінську нічо подібного на стріт-рейсінг нема ... Нє ну як це так - бути тюнінгованою машиною в столиці і не поганяти!

Невитримавши я поліз в нет. Результат http://www.streetracing.by/, і ось ця тема http://www.streetracing.by/forum/viewto ... &start=880.
Їздивши по мінську, на кожному світлофорі має машину всі зацікавлено розглядали з вікон своїх іномарок.:)
Приїхавши на місце гонок (де саме не знаю, бо мене вела місцева авто, за якою я їхав), реакція на появу мого авто така сама - місцями легенька усмішка навіть - що тут робить Ваз щей на українських номерах?!

Ну а коли я проїхався з Rover 2.0, вже не посміхався ніхто!
Результати:
- Rover 2.0 я дрюкнув;
- Audi 1,6 я дрюкнув;
- в Ford Sierra 2,3 я програв на старті (дуже слизький асфальт + в колесах в мене було мінімум по 2,5-2,7 атм, накачані на трасу, які мені було ліьнки спускати), відповідно на фініш з ним я приїхав пів-метра від його заднього бамперу.
Потім були запитаня шо напхав машину, відкрий капот - дружні "ооо" на мою супер розпорку і фільтр нульового опору і т.д.
Тусовка не організована і хаотична, в основному молодь до 25 років слава богу шо на дорогу хоча б ніхто не вибігає.
Задній привід палять гуму без блокіровки одним колесом, якась потужна беха з 3 літровим мотором - та палить двома колесами (До речі коил я їхав з Rover, ця беха встала третоью - стартували всі разом!:) Вона єдина хто мене майже перед фінішом обганяв! Але де мої 1,6 і його 3 літри, ось вам і Ваз!:)
Були і мотоцикли.
Кілька фоток: Довго я там небув, приїхав швиденько поганяв, навів фурору і поїхав на опен-
ейр, щоб не запізнитись на свіій сет.
Опен ейр був супер - фотки тут http://nightlab.by/gallery/?id=390.
А х*лі!

Назад я їхав дуже активно виїхав 23.08.09 о 14:30 з Мінська, 23:00 був вже у Львові.
По Бресткій трасі встиг потягатися: круті бмв і меседес, Порш Карера, а ззаді я невідстаю!

Потім ще якась хонда з прямотоком і бампером пробувала рипатися ...

На хв 120 зфоткав величезний монумент в полі - бізон! Всі мої витрати на дорогу (крім грінкарти): 2 рази заправлявся за долари (можан оплачувати в білоруських рублях, євро і доларах), 2 рази за проїзд автострадою (один раз в мінськ, другий назад з мінську) = 2 долара:).
Ось так от - поїхав грати, заодно відстояв честь Львівського тюнінг клубу і неформальних нічних львіських рейсерів на Мінському стрітрейсінгу!