На початку літа вагався і хотів по старій звичці махнуть в Блграско,але дружина сказала «пррр Ракєль» скільки можна!!! Нада шота мєнять.і троха пошарився по сайтах і було вирішено махнуть на центральний з островів Балеарського архіпелагу…купив квиточки на аероплана і забукав готель на 2-а тижні і почав збирать бабло
І ось воно…відпустка,букаю паркінг біля льотніска Краковскєго,сідаєм в авто і вогень….
Приїхали в Краків за 2-год до початку реєстрації тож перейшлись ще троха по магазинах,потім заїхали на стоянку,залишили авто і пішли на реєстрацію,все чотко пройшли,сіли ждать і тут оголошення що наш літак запіздує і відліт відкладається на 2-год….

Карочє замість того щоб прилетіти о 22.35 ми прибули в готель о 2-й ночі.
Перше що побачим,як протер очі сраня:

Троха фоток з міста нашого базування Palmanova

Так як ми брали апарт-готель без харчування,ну не любим ми готельним харчом харчуватись,то розвідали найближчі маркети :Лідл,Ероскі і Маркедонна потім зупинились на сотанньому бо там було і дешевше і вибір більший….замість води я вживав сангрію,пиво,а також інколи якета мохіто…

А ваше там алкогольний рай і чорті шо

Через тиждень я схарився лазити на пляж і цмулити пиво біля басейну і почали шастати по острову.Забрав заброньовану автівку,тут мушу сказати іспанці мене конкретно підвели….потім по фотках зрозумієте чому
Поїхали у гірське місто Вальдемосса ,де свого часу проживали Шопен і Жорж Санд

За 2-3 годю облазили його і вирішили що раз ми вже тут то валимо через хребет в містечко Сольєр куди їздить вузькоколійка через гори,а далі до узбережжя трамвайчик
Гори:

Тунель наскрізь хребта,5хв їзди =5євро

З другої сторони хребта:

І власне сам Сольєр і порт Сольєра

Дальше вирішив зекономити 5євро і поїхав безкоштовною дорогою,потратив на це 1.5 год і палучіл повні кишені адреналіну,і зловив на думці шо Трансфагараш то фігня,але я не знав що мене чекає через день пару фоток гірського життя:

Поїхали на мис Форментор:

В основному народ доїжджає до оглядової площадки :

Я вирішив їхати на сам кінець мису до маяка і отут я поняв,який я був правий в свому бажанні і як мене наіпали іспанці коли замість прошеної мноє Фієстачькі видали мені фокус-вагон

Машина не дивлячись на свої 29000 пробігу мені не сподобалась…двигун 1.6 не їде ні фіга,все в салоні дрібіжжить,шумка 0,зато економна…вклався в розхід 7.1л і катнув 500км нею
Вопшем дорога там жестяк,зато краса не земна

По дорозі назад дружина взріла в горах бухточку і наказовим тоном сказала рулить туди,бухта насправді красива,але до неї треба спуститись з гори по гірській стежці і потім відповідно піднятись назад до машини

Потім були ще вояж в столицю Пальма де є один з найбільших готичних соборів

І акваріум :

Потім був приліт до Кракова,перепад температури з +30 до +4 і злива всю дорогу додому…
До Кракова прилетів о 20.00 а до хати попав о 4.30…фейспалм….
Загальний прайс поїздки на 4-х (двоє дорослих,двоє дітей) вийшов 2400 баксів
Квитки на літак 460у.о
Готель 416у.о
Прокат авто за 8 днів 104 євро
Паркінг в аеропорту 110 злотих
На хавчик потратили десь 350 євро
Все рещта на якісь хуї-муї розтринькали