Я сам тільки 2-3 тижні на автоматі їзжу. Не мені вчити це точно.ostin777powers писав: ну я 15-20км їду,я так розумію ти вкурсі як правильно їздити на автоматі..
РОзпиши, думаю не мені одному цікаво буде
В мене тіптронік 6 передач на гідротрансформаторі японська коробка. З того на що звернув увагу, можу написати:
1. Якщо тиснеш на газ легенько, то передачи переключаються десь на 2тис. і виходить що 50-70 вже 6 передача. Якщо активніше натиснути і тримати, то передачи переключаються десь на 3000-3500обертів.
2. якщо натиснути педаль набрати 1500-1800обертів і коротко відпустити і знов натиснути педаль газу, передача переключиться на вищу.
З порад по мойї коробці:
1. При переключенні з першої на задню і навпаки, не тиснути педаль газу поки не відчуєш що коробка вже переключилась і почала рушати.
2. Не користуватись нейтралкою. "N"
3. при довгому стоянні на світлофорі, переводити в режим Паркінг.
4. При їзді в корках, краще користуватись ручним перемиканням.
5. При спусках з гори перемикати на ручне і ставити потрібну передачу.
6. При рушанні підгорку, краще рушати з ручніка.
7. При стоянні на склоні не утримувати авто на місці, підгазовуючи. Тільки на тормозі.
8. Слідкувати за Системою Охолодження коробки. Найчастіше виходять зладу із-за перегріва.
Якось так, але краще нехай напишуть ті хто давно їздить на автоматі і мають більше корисної інфи.