Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Увага стартувала акція проти підвищення транспортного збору
Master General
Ім'я:Павло
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Увага стартувала акція проти підвищення транспортного збору

Повідомлення Master General » Пон, 12 січня 2009, 13:36

Yelik, це ти основуючись на чому рахуєш? Фура проїжжає до 1000 км в день * 300 днів у році в день спалюючи при цьому 300-400 літрів солярки (100 тисяч літрів). перерахуй тепер у СО2, СО і сажу...

Волга їздить максимум до 5 т.км. в рік спалюючи при цьому (650 літрів).

перерахуйте в тонни відходів.

Плюс фура створює значний тиск на дорожне полотно і викатує в ньому канави....

Про Камази, Крази і Зіли я взагалі мовчу.

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Пон, 12 січня 2009, 15:16

Master General, ти суті не розумієш? питання в наступному хто більше забруднить атмосферу за 5 тисяч км твоя волга чи скажем шкода октавія ? Я чомусь думаю шо октавія младенец в порівнянні з волгою по забруденню

А фури, камази, зіли і тп - отдельна тема. Можна покликати Black і подискутувати:)

Тому, за "раритетні мускул кари" треба платити.

П.С. якшо ти їздиш 5к в рік то нашо тобі машина тим більше й волга? я майже не їзджу і менше 10к ну ніяк не виходить. Але я хочу свою продати так як відчуваю шо мені машини дійсно не треба. Купи собі матіз і не парся податками

fen
Ім'я:Роман
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення fen » Пон, 12 січня 2009, 15:28

Master General писав:У нас не радянський союз
в нас ще краще :D

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Пон, 12 січня 2009, 15:46

Fly писав:якшо ти їздиш 5к в рік то нашо тобі машина тим більше й волга?
Fly писав:Купи собі матіз і не парся податками
+1000
volleyball.lviv.ua/blog/

Master General
Контактна інформація:

Повідомлення Master General » Пон, 12 січня 2009, 16:17

Yelik, у вас, що з математикою не все гаразд? Порахуй скеільки коштує Матіз, а скільки транспортний збір.
Я їзжу не 5к в рік, я говорю про середньостатистичного дідка який точно не купуватиме Матіз і не платитиме збір бо в нього пенсія 600 грн і 4-5 місячних пенсій він за збір не віддасть.

І якщо вже добралися до Волги то чому ми не розберемся з купою 20 річних інопомойок (з кубатурою до 2.2л) які ніхто не ремонтує бо ціна запчастин космічна і все беруть хіба з розборки (на доїзд). Пробували кататися позаду Старих Авдюх, Гольфів, Фордів, Мерседесів? 50% цих машин коптять так, що Жигулю, або Волзі таке і в страшному сні не снилося.

І 3-тє 80% відсотків Волг переведені на ГБО і забруднюють атмосферу мінімум в 5-6 раз менше ніж авто на бензині.

Повсемістна практика "сракерів" вибивання каталізаторів прямо на нових машинах, або після виходу його із ладу говорить про те, що така машина вже навіть не виконує Євро-2 плюс постійне засирання інжекторів нашою супербензиною і суперсоляркою, такщо не будемо розводити розмову ні про що.

Мова йде про податки і наш ідіотський парламент, а не про "псевдо європецську екологію" і незрозуміле бажання власників іномарок позбутися Волг на доргах. Моя хата скраю нічого не знаю? Нічого і до вас доберуться, адже ценз у 8 років є магічною цифрою для наших парламентарів. Як я вже говорив зараз впроваджений принцип "розделяй и властвуй" - спочатку вводиться податок для великокубатурних, потім поступово вводяться податки для інших категорій транспорту. І завжди по трохи, щоб уникнути масових акцій протесту.

А тут дивимся на екологічність ГБО

Доречі в Європі машини оболаднанні ГБО мають пільгу при сплаті податків.

І для довідки я використовую ГБО Метан.

Master General
Контактна інформація:

Повідомлення Master General » Сер, 14 січня 2009, 13:18

Вчора в Києві відбулася перша пробна акція протесту автомобілістів проти збільшеного транспортного збору.
Ось про, що пишуть у новинах:
http://www.unian.net/ukr/news/news-294856.html

Master General
Контактна інформація:

Повідомлення Master General » Сер, 14 січня 2009, 13:31

Доречі у моїх попередніх постах написано, що скасовано пільги. Ця інформація не відповідає дійсності (на той момент не було можливості бачити текст закону в повному обсязі).

Як і раніше автомобілі до 90го року випуски які дісталися в спадок від СРСР (зареєстровані на Україні при СРСР) сплачують збір з пільгою 50% відсотків. Ветерани праці зберігають пільгу звільнення від транспортного збору на 100% для автомобіля до 2500 см.куб. Тобто розподілення пільг не змінилося.
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=1963-12
Стаття 4 щодо пільг після таблиць.

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Чет, 15 січня 2009, 07:34

Master General, вот шо і треба було довести....

Master General
Контактна інформація:

Повідомлення Master General » Чет, 15 січня 2009, 07:55

Fly, але акції протесту продовжуватимуться. Збір підписів триває. Ніхто не задоволений ситуацією, коли категорія 2,2-3л після 8 років зазнала підвищення зборів у 7,5-8 разів. Ми і в подальшому проводитимо акції протесту. Вчорашня акція була так сказати тренувальною і пробною. Більш масова акція очікується приблизно через 3 тижні.
Доречі автомобілісти з більшим ніж 3л об'ємом також прийняли в ній участь. Так в акції приймали участь такі машини як Mercedes ML320, Toyota FJ60, Nissan Micra 1.4 (!!!), Cadillac ... і так далі. Найбільш масовим виявися УАЗ-клуб який привів цілу орду УАЗиків.
Організаторами акції принято рішення не відступати і не ставати під опіку жодної з політичних сил.

Для тих хто в областях розроблена протестна символіка для участі в акції протесту не проводячи масових зібрань машин. Вона являє собою лозунг у вигяляді талону як ТО тільки з текстом "НІ грабіжницькому транспортному збору". Обведена у чорно-білу рамку. Остаточний варіант символіки узгоджується, про нього напишу згодом.

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Чет, 15 січня 2009, 09:45

Вот ці Mercedes ML320, Toyota FJ60 могли б і не позоритись! Мають бабки на такі машини - то хай не стогнуть від податків

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 15 січня 2009, 09:47

Fly, +100
biketravel.wordpress.com

Just be

Повідомлення Just be » Чет, 15 січня 2009, 10:18

Fly писав:Вот ці Mercedes ML320, Toyota FJ60 могли б і не позоритись! Мають бабки на такі машини - то хай не стогнуть від податків
Вся проблема в менталітеті народу, що кожен заздрить сусіду в якого щось дорожче. Якщо він купив машину дорогу то він вже заплатив за розмитнення\за постановку\податки і ще дофіга всього. То чому він має платити ще за то, що не хоче їздити на машині з мотором як в мопеді ? Це вже з області обмеження прав людини і рівності громадян. Хай до вартості бензину додадуть вартість транспортного збору, як в більшості нормальних країн.

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Чет, 15 січня 2009, 10:27

Just be,
Хай до вартості бензину додадуть вартість транспортного збору, як в більшості нормальних країн.
рідкий випадок коли я з тобою згоден. Збираєм підписи?
Давайте обєднанням клубів будем уряд харити хай приймають такий законопроект?

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 15 січня 2009, 10:36

Just be писав:То чому він має платити ще за то, що не хоче їздити на машині з мотором як в мопеді ?
то якраз навпаки має бути в "менталітеті народу", що раз хочеш їздити на дорогій машині, то треба готуватися багато платити. по розходу бензину ж прикидають приблизно, коли дивляться на параметри авто, то чому б не прикидати тепер і по розміру податків? загалом не всі дорогі машини багато жеруть - багато жеруть машини з великим об"ємом. або старі/ржаві/поломані корита, яких взагалі на дорогах загального користування бути не повинно (як і є зрештою в нормальних країнах)
Just be писав:Хай до вартості бензину додадуть вартість транспортного збору
то вже технічне питання, як це все організувати, але я думаю що й тоді МастєрГєнєрал бунтував би і писав петиції.
biketravel.wordpress.com

Just be

Повідомлення Just be » Чет, 15 січня 2009, 10:52

Mc писав:раз хочеш їздити на дорогій машині, то треба готуватися багато платити.
Поясни чому так повинно бути ? Приклад, людина працює, заробляє чесно гроші і може собі дозволити купити те що хоче, то чого вона має платити більше ? Їй що нема куда гроші діти, та банально купити шось додому ? Чи їх жаба дусить коли хтось чогось добивається то пробують всіма способами посадити в калюжу ?

Людина яка купує дорогу машину вже при покупці платить всяких зборів в декілька раз більше, ніж власники дешевших.

Тоді ще треба прийняти закон за яким вартість проїзду в громадському транспорті буде залежати від того в чому ти вдітий, в дорогому одязі - 10 грн, дешевому - 5 грн. Він ж купив собі дорогий одяг, значить він повинен віддати зароблені гроші якомусь льоліку.

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 15 січня 2009, 11:09

Just be, ти вчепився до слова "дорога", в контексті було "дорога в експлуатації" - я тому там приписку і зробив, що не всі дорогі машини багато жеруть. а чому так має бути? життя таке несправедливе :)

хочеш жити як Голохвастов на одних понтах (нічого особистого, то я образно так), платячи в кредит останні копійки лиш би їздити на новому 4-літровому бумері - твоє право, але не треба тоді жалітися, що тебе щемлять на сервісі(запчастини дорого коштують чи сервісних ТО), чи на заправці(ой який великий розхід і який дорогий бензин), чи що ввізне мито велике і тд і тп. ті люди які мають гроші на утримання дорогих авто не їб..ть собі мізки за 800усд в рік. всі решту - нещасні потребляді, які не звикли думати головою і користуватися калькулятором.

друга категорія - хитрожопі Гобсеки, які їздять на старих коритах з яких масло, бензин, тосол і все що хочеш ллється і коптить, бо "їм бог послав таку машину і що вже тут зробиш" або "тільки савєцькі машини то машини, все інше то херня і туфта капіталістична". ну і як державі з таких чудіків бабла не настригти? :D
biketravel.wordpress.com

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 15 січня 2009, 11:13

Just be писав:Тоді ще треба прийняти закон за яким вартість проїзду в громадському транспорті буде залежати від того в чому ти вдітий, в дорогому одязі - 10 грн, дешевому - 5 грн. Він ж купив собі дорогий одяг, значить він повинен віддати зароблені гроші якомусь льоліку.
ні, так бути не повинно. повинно бути як закордоном- проїзд для всіх 8.5. ті хто не можуть платити - йдуть пішком (я так робив, як був студентом і нічого страшного чи принизливого в тому не бачу), хто може - їдуть в комфортних умовах. в Україні такого нажаль ніколи не буде :)
biketravel.wordpress.com

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Чет, 15 січня 2009, 11:22

Mc, тут така штука... скажем я собі наскладав гроші і купив раритетний каділак там 8-ми літровий, але я ним катаюсь раз в рік скажем на парад РЕТРО:) тобто - атмосферу я не забруднюю , бо воно не їздить а стоїть. А сам гоцаю скажем на якомусь матізі по місті чи ше шось подібне...:) Тому податок з бензи є справедливий і самий обєктивний

Just be

Повідомлення Just be » Чет, 15 січня 2009, 11:24

Mc писав:ти вчепився до слова "дорога", в контексті було "дорога в експлуатації"
Та яка різниця, скільки коштує експлуатація (технічна) машини, йдеться про то що не знають звідки вибити гроші і починають людей ділити по тому в кого яка машина, скоро дойдуть хто як вдівається.
Mc писав:ні, так бути не повинно. повинно бути як закордоном- проїзд для всіх 8.5. ті хто не можуть платити - йдуть пішком (я так робив, як був студентом і нічого страшного чи принизливого в тому не бачу), хто може - їдуть в комфортних умовах. в Україні такого нажаль ніколи не буде :)
правильно, тоді нашо той дільож по обєму ? Всім по 100 грн за 100 кубів і буде щастя, тоді буде рівність і кожен буде вибирати то що хоче. А не для мопедів 2 грн, а більш обємних 100.

І пишу я це тільки тому що не згідний з самим принципом ділення, а не від того що це багато.

Mc

Повідомлення Mc » Чет, 15 січня 2009, 11:27

Fly, так я і не мав нічого проти, я просто кажу що все одно були б суперечки і протести :)
biketravel.wordpress.com

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей