не розбираючи двигун?vovka писав:чого відразу кольца ? може сальніки клапанів ? мало що там може бути.. треба діагностувати вживу.
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Витрата масла ВАЗ 2108 1.3
- T5-R
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
Impossible is Nothing
- T5-R
- Контактна інформація:
Re: Витрата масла ВАЗ 2108 1.3
а ХАДО яке краще брати? синтетика, напівсинтетика, мінералка? І якого маркування?
Impossible is Nothing
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
не розбираючи. можна з високою достовірністю вказати на причину.T5-R писав:не розбираючи двигун?
кольца можна провірити заливши масла в циліндр. якщо компресія зросте СУТТЄВО (3-4 одиниці) тоді це на 99% НЕ кольца.
компресія багато чого може сказати.. треба дивитися не тільки на цифри які покаже компресометр, а і на динаміку наростання цих цифр.
також можна провірити скажімо так. якщо їдеш з горки без газу на передачі секунд 30.. потім різко тиснеш газ - і якщо стовп синього диму (як в мене зараз

короче поїдь для початку до толкового моториста, хай провірить всьо, перш чим в моторі гайки крутити, а тим більше кольца міняти отак сходу.
якщо крутиш мотор то то що він їсть масло це нормально для любого мотора. а ще як масло якесь дешеве.
я на свому 1.6 який крутив регулярно кожен день і в 7000 , від заміни до заміни півлітра доливав. міняв кожні 3000-5000 помоєму якщо не зраджує память, короче досить часто міняв. але там були поршня на 2 кольца, і розбиті направляючі в гбц.
а і не варто економити на сальніках і довіряти цю роботу дилентантам. часто вони псують сальніки ще до початку установки, і ресурс їх після цього катастрофічно падає

думаю сальніки за 20 грн не найкращий варіант. я собі брав Payen (federal mogul) ще до кризи - 60 грн було (запечатані в упаковці

вентиляцію картера провір також.
- T5-R
- Контактна інформація:
Вентиляцію картера перевіряв - чисто.
Машина не димить, але буває так: їду потім різко дав капець в полік і з труби вилітає клубок диму і все, тобто ніби "вистрілює" клубком диму в момент різкого прискорення.
то vovka:
а втебе є якись толковий діагност по таких питаннях?
Машина не димить, але буває так: їду потім різко дав капець в полік і з труби вилітає клубок диму і все, тобто ніби "вистрілює" клубком диму в момент різкого прискорення.
то vovka:
а втебе є якись толковий діагност по таких питаннях?
Impossible is Nothing
- DNK
- Ім'я:Діма
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 3 рази
в блека була така проблема,він вирішив її думаю шляхом правильного виставлення запалювання,тойсть може і раннього запалення,питай в нього
Я гнівався на Бога за те що не мав взуття,
доки не побачив людину яка не мала ніг...
ВОРОГИ-ЖУЛЄН
ВОРОГИ-ЖУЛЄН
- T5-R
- Контактна інформація:
запалювання то ясно, а куда масло дівається треба взнати полюбому
Impossible is Nothing
- DNK
- Ім'я:Діма
- Подякували: 3 рази
або через клапана або через кільця або природньо згорає від перенагрузок
Я гнівався на Бога за те що не мав взуття,
ВОРОГИ-ЖУЛЄН
ВОРОГИ-ЖУЛЄН
- T5-R
- Контактна інформація:
Коипресія поміряна! Бальшоє чєлавєчєскає спасіба вовці
з тим проблем нема, тому зараз спробую залити півсинтетику нормальну і побачу як буде

з тим проблем нема, тому зараз спробую залити півсинтетику нормальну і побачу як буде
- vovka
- Контактна інформація:
доречі може хто підкаже.
міряв 2 циліндр.. і 2 раза показало помоєму 10 і 9 (при відкритій і закритій заслонці)..
потім закрутив свічки, поставив всьо на місце, але шось стало підозріло що у всіх норм, а там менше на 2-3 атмосфери і рішили долити масла туда :)) поміряв без масла ще 2 раза і компресія стала так як у всіх - 11-12 помоєму.
шо за фігня ?
невже перші рази компресометр 2 раза погано поставив іменно в той конкретний циліндр ?
в підсумку компресія в межах допуска 11.5-12.5 (ну нехай скидка на похибку компресометра щодо абсолютних значень, або нагару в камері багато, тому чуть більша компресія чим мала б бути, но відносні +- 1 атмосфера то нормально). на першому такті помоєму всюда зростала до 8 атм, тому кольца як на мене відпадають відразу.
думаю все таки там якийсь мінімальний знос в голові (або сальніки або направляючі), так як після спокійної рівномірної їзди при натискання педалі - клубок диму по словах автора. і через то трохи повишений розхід масла.
не забудь поміняй ту свічку одну погану. я не памятаю в який циліндр я її вкрутив назад (помоєму не в 3, як будеш міняти заодно глянь чи ще одна нормальна в 3 циліндрі не стала такою ж самою). но вона якась дуже підозріла.
http://samara-faq.auto.ru/page11_1_1_3.html
схожа на номер 7.
міряв 2 циліндр.. і 2 раза показало помоєму 10 і 9 (при відкритій і закритій заслонці)..
потім закрутив свічки, поставив всьо на місце, але шось стало підозріло що у всіх норм, а там менше на 2-3 атмосфери і рішили долити масла туда :)) поміряв без масла ще 2 раза і компресія стала так як у всіх - 11-12 помоєму.
шо за фігня ?

невже перші рази компресометр 2 раза погано поставив іменно в той конкретний циліндр ?

в підсумку компресія в межах допуска 11.5-12.5 (ну нехай скидка на похибку компресометра щодо абсолютних значень, або нагару в камері багато, тому чуть більша компресія чим мала б бути, но відносні +- 1 атмосфера то нормально). на першому такті помоєму всюда зростала до 8 атм, тому кольца як на мене відпадають відразу.
думаю все таки там якийсь мінімальний знос в голові (або сальніки або направляючі), так як після спокійної рівномірної їзди при натискання педалі - клубок диму по словах автора. і через то трохи повишений розхід масла.
не забудь поміняй ту свічку одну погану. я не памятаю в який циліндр я її вкрутив назад (помоєму не в 3, як будеш міняти заодно глянь чи ще одна нормальна в 3 циліндрі не стала такою ж самою). но вона якась дуже підозріла.
http://samara-faq.auto.ru/page11_1_1_3.html
схожа на номер 7.
- T5-R
- Контактна інформація:
Тобто ту свічку міняти по любому?
- vovka
- Контактна інформація:
T5-R, ага. краще поміняй на нову.
якщо при доливці масла компресія зростає значить кільцям хана... Одно тішить ГБЦ в порядкуvovka писав:і рішили долити масла туда :)) поміряв без масла ще 2 раза і компресія стала так як у всіх - 11-12 помоєму.
- vovka
- Контактна інформація:
угу. я там фігню написав на попередній сторінці, признаюkym писав:якщо при доливці масла компресія зростає значить кільцям хана...

якшо суттєво зросте (3-4 атмосфери) тоді це кольца. інакше не факт.
та і якби кольцам хана то на першому такті компресія була б дуже невелика (3-4-5). а тут відразу порядка 7-8 атмосфер.
думаю гбц якраз і невпорядку, тому що:Одно тішить ГБЦ в порядку
і це думаю проблема в ГБЦ. але я думаю туда ще неварто лізти, літра чи скільки там масла на 6000км при активному крутіннні двіжка та ше й мінералки (як виявилося) - думаю жити можна.T5-R писав:Машина не димить, але буває так: їду потім різко дав капець в полік і з труби вилітає клубок диму і все, тобто ніби "вистрілює" клубком диму в момент різкого прискорення.
а масла я незаливав в циліндри.
та і свічки всі сухі і зовсім без масляного нагару.
- T5-R
- Контактна інформація:
По ходу та свічка здохла. На холостому почало кидати мотором, обороти не тримаються, але якщо дати газу то все нормально. Розгін вроді теж в нормі. Завтра буду дивитись.vovka писав:не забудь поміняй ту свічку одну погану
То що тоді калатало, то був захист ременя ГРМ, сьодні поправив.
Ти не правильно мірав... Коли другий раз міряв треба було завести двигун щоб поробив 3хв. щоб спалив масло на кільцях.vovka писав:міряв 2 циліндр.. і 2 раза показало помоєму 10 і 9 (при відкритій і закритій заслонці)..
шо за фігня ?
ГБЦ - добра ..бо якби і з маслом компресія була нижча ...значить клапани не тримають. А взагалі переміряй ще раз ..але акуратно, а то не зрозуміло що ти робив ...то пишеш що доливав масла ...потім що не доливав
Така ситуація звязана з запалюванням свічками дротами, не правильним кутом запалюванняT5-R написав:
- vovka
- Контактна інформація:
де я таке писав ? читай уважно.kym писав:.то пишеш що доливав масла
то я зібрався доливати але так і не доливав бо рішив ще раз провірити без масла.kym писав:і рішили долити масла туда :)) поміряв без масла ще 2 раза і компресія стала так як у всіх - 11-12 помоєму.
так що все правильно.

синього диму від того небуваєkym писав: Така ситуація звязана з запалюванням свічками дротами, не правильним кутом запалювання

- sergey
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Може бути чорний, але не синій.Бо синій то масло горить.А вот чому воно там і як воно там оказалось...kym писав:не правильним кутом запалювання
- T5-R
- Контактна інформація:
поки що грішу на галіме масло, залию якісніше і побачу.sergey писав:Бо синій то масло горить.А вот чому воно там і як воно там оказалось...
Свічка не здохла, порухав зо ВВ провода і холостий стабілізувався, думаю був контакт поганий
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей