Та мотор може і день робити на холостих... ти так прогазуй добре... Воно-то канешна також (порівняно з зарядним) фігню заряджає, але хоть на другий день є шанс, що без проблем движок запустиш...Apokalipsis писав:і то мотор робив по годині
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Якщо машина стоїть на стоянці довший час взимку що робити?
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
- Speedo
- Контактна інформація:
Re: Якщо машина стоїть на стоянці довший час взимку що робити?
Фігово. А як АКБ сяде як в машину доберешся? Що і секреток ніяких нема? Вікно бити шкода...нє?Demyan писав:Немаю ключа яким закрити двері. Все через сигналку
- Apokalipsis
- Ім'я:Ігор
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Speedo, я це знаю,я просто зараз не їжджу бо то нема і треба її варити,
кажу на холостих акум прийняв і віддав,але не заряджається
кажу на холостих акум прийняв і віддав,але не заряджається
Wole pchac Forda, niz jezdzic BMW!
- BAKS
На такий час акумулятор полюбе треба забирати в тепло. На рахунок зарядки на холостих: вона є, але не суттєва. І в такий мороз нічого не дасть, якщо машина попрацює на холостих пів-години раз на три дні.
Відповідь очевидна.
Відповідь очевидна.
- Жульєн
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Юрій Володимирович
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Заряжається, прогрієш, скажем, до першої позначки - 40 і мож глушити.Demyan писав: Можна огрунтуванти
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))
- Speedo
- Контактна інформація:
В мене рік тому схожа фігня була. Салон закривався/відкривався тільки з Ц/З. Добре, що в капот був доступ. А то приходжу на стоянку цикаю ти брилком і ніфіга. Перше думав, може в брелку батарейка здохла, з"їздив додому за запасним, то саме... Ясно, АКБ (в мене тоді проблемний був). Відкрив капот, зняв добре, що знайомий недалеко на сервісі працює, зарядив "за пиво" 

Востаннє редагувалось Чет, 21 січня 2010, 13:23 користувачем Speedo, всього редагувалось 1 раз.
-
- Контактна інформація:
Якщо АКБ сідає для запуску то він не сідає для ЦЗ та сигналки - те що там лишається достатньо, звісно якщо АКБ не нульвоий.Speedo писав:А як АКБ сяде як в машину доберешся?
Якараз перед новим роком - відкрив, але завести ніяк- навіть поштовхів не було ніяких. Прикурити від Пасата не міг, не вистачало потіжності на мої 2 літра, щось пукав пукав але не заводилося, прийшлося купити тоді новий АКБ - завів, але вот після того прогрів тільки один раз :) і не їздив :).
- hrdrive
- Контактна інформація:
Demyan, можливо взагалі вартує проїхатися раз в тиждень хочаб біля 5 км, щоб акум не розряджався? А так мені задється що якщо він новий і сів то тут нічого кримінального немає, всетаки мороз непоганий надворі. Зарядитися він зможе без проблем, але здається що краще стаціонарним зарядним.
INTE®©ULLE®™
- Speedo
- Контактна інформація:
Згідний, але в мене як сідав то вже був "мертвий". Правда там ще з електрикою був "глюк"Demyan писав:Якщо АКБ сідає для запуску то він не сідає для ЦЗ та сигналки
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Електрики (більше всього сподобалось про струм і напругу теорії :) ) На морозі щільність акумулятора падає, тому він розряджається, на ХХ зарядка така сама як при підвищених обертах, це за умови справного регулятора напруги (шоколадки в народі). Моя порада, зняти акумулятор, і поставити в тепло, поміряти в ньому щільність і якщо є потреба зарядити стаціонарним ЗП.
Ford?
-
- Контактна інформація:
О а це доречі ідея!!!Speedo писав:Що і секреток ніяких нема?
Думаю попробую на вихідних до ручки дверей підвяжу шнурок, виведу його на вулицю десь в невидному місці..якщо що дьорнув, ручка відкрилася

- Speedo
- Контактна інформація:
Думаю, все-таки, ідеальна порада для всіх варіантів - познімати клеми. Навіть для "майже нової" машини. Все-таки морозець у нас, дійсно, нефіговий, а на вихідні ще й не то буде...
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
ви як прокрутите стартером пару разів, то потім треба годину гріти щоб компенсувати то що взяв стартер
я б не заводив лишній раз. відключи клему і все, хай собі стоїть. я деколи машину не закриваю на стоянці, якщо там нічого цінного нема. зі стоянки її не вкрадуть. а як захочуть вкрасти то вкрадуть і з сигналкою. тим більше якщо вона снігом засипана по зеркало
в мене тоже буває тиждень стоїть в такий мороз. останній раз зняв клему щоб сигналка не садила. прийшов, почистив, завів та й поїхав.
двері чомусь не примерзають. незнаю що в вас за проблеми. може поміняйте уплотнітелі чи що.. от склопідйомники підмерзають і вікна не відкриваються - оце буває часто :)

я б не заводив лишній раз. відключи клему і все, хай собі стоїть. я деколи машину не закриваю на стоянці, якщо там нічого цінного нема. зі стоянки її не вкрадуть. а як захочуть вкрасти то вкрадуть і з сигналкою. тим більше якщо вона снігом засипана по зеркало

в мене тоже буває тиждень стоїть в такий мороз. останній раз зняв клему щоб сигналка не садила. прийшов, почистив, завів та й поїхав.
двері чомусь не примерзають. незнаю що в вас за проблеми. може поміняйте уплотнітелі чи що.. от склопідйомники підмерзають і вікна не відкриваються - оце буває часто :)
- Fobos
- Рятівник форуму
- Контактна інформація:
І що це змінить? В справній машині тим більше в іномарці споживання струму мінімальне, наскільки мені відомо, сучасні машини відключають з часом (за тиждень чи навіть менше) взагалі всю електро мережу автомобіля, ну крім сигналізації, і залишається тільки живлення енергозалежної пам'яті ЕБУ. А на морозі акумулятор сідає не через надмірне споживання а саме через температуру падає щільність електроліту.Speedo писав:ідеальна порада для всіх варіантів - познімати клеми
Ford?
- Fobos
- Рятівник форуму
- Контактна інформація:
Кожного вечора в новій шкода фабія відігріваємо ущільнювачі, а у тебе не примерзають, бо вони дубові і не прилягають щільно до металуvovka писав:двері чомусь не примерзають. незнаю що в вас за проблеми. може поміняйте уплотнітелі чи що

Ford?
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Fobos писав:бо вони дубові і не прилягають щільно до металу

-
- Контактна інформація:
Я тежне розумію що це змінить, споживає тільки сигналка і все - а це є мінімум.Fobos писав:І що це змінить?
Єдиний варіант взяти акум додому а машину не закрити...хоча це страшно...вже краще тих 450 грн за АКБ викинути аніж потім...
Востаннє редагувалось Чет, 21 січня 2010, 13:42 користувачем Demyan, всього редагувалось 1 раз.
- Fobos
- Рятівник форуму
- Контактна інформація:
Demyan, а ключем автомобіль не закривається? Поміряй ще струм який споживає автомобіль. в заглушеному стані. Але я би радив зняти акум і занести хоч на балкон теплий, в квартирі я б сам не хотів його випарами дихати, навітья кщо він просто стоїть.
Ford?
-
- Контактна інформація:
якби заркивався я б відразу так зробив. маю тільки ключ замка запалювання і малтілокFobos писав:а ключем автомобіль не закривається?

-
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 32 рази
Це нове слово в науці!!! - Тягне на Нобеля. Електроліт веде себе, як вода в діапазоні температур 0 - 4 градуси Цельсія.Fobos писав:А на морозі акумулятор сідає не через надмірне споживання а саме через температуру падає щільність електроліту.
Насправді густина зменшується тільки при поглинанні пластинами сірчаної кислоти в процесі розрядки. ( я навмисно спрощую - щоб не залазити в дебрі ). При зниженні температури, струм саморозряду акумулятора зменшується і він довше залишається зарядженим. Знаєте, що батарейки краще зберігати в холодильнику? Внутрішній опір акумулятора зростає - тому він не дає великого струму на морозі.
Оптимальна температура зберігання - від 0 до +5 градусів. Якщо акумулятор добрий - спокійно можна відключити клему і залишити його в машині (хіба хтось любитель потягати грузи).
Мотор не варта прогрівати - це тільки зношує його. При прогріві, на стінках конденсується багато вологи, яка стікає в масло, а не випаровується при тривалій їзді. Коли глушити гарячий мотор перед тривалою стоянкою, добре сильно газнути - до кінця педалі - і вимкнути запалення на високих обертах, не знімаючи ногу з педалі. Це провентилює циліндри і залишить тонку плівку масла на стінках.
Все. А ви робіть, як хочете.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей