Обмеження швидкості - болюче питання. В н\п 60 км\год, за ними - 90, якщо є чотири полоси або знак "дорога для автомобілів" то 100 км\год, якщо і те і те - 110 км/год, автомагістраль - 130 км\год. За 1100 км по Польщі знака "дорога для автомобілів" я так і не побачив. Всюди де тільки можна висять ящички, які автоматично реєструють порушення. При спрацюванні блимають світлом, так що про зйомку будете знати. Більшість ящиків - просто муляжі, про деякі попереджається, про деякі - ні. На трасі з Катовіце на Варшаву на узбіччях стояли приватні автомобілі і біля них на штативах стояли дані девайси. Більшість поляків свято сповідує швидкісний режим, є і шумахери, але їх одиниці процентів. Велика частина їде навіть повільніше ніж дозволено. Поліцію з ручними радарами не бачив ні разу.
На вулицях нема засилля якоїсь конкретної марки, як пару років тому було з Малюхами (і частково - Ланосами). Малюха продати нереально, ціни на них 150-200 злотих (це 250+ гривень). Тепер, до речі, вони мусять утилізовувати машини.

Дорога А4 перед Краковом на великій ділянці ремонтується, середня швидкість на одній 100км ділянці склала 14 км\год. Від Кракова на Німеччину йде платна автомагістраль, за +-100 км я заплатив 12,5 злОтих, на таких трасах немає ніяких радарів і поліцаїв. Частково траса ремонтується і на платній автомагістралі всі стоять по 5 хвилин! Крім того поляки наглий народ, два рази хотів побити рекорд максимальної швидкості, тільки розганявся до 195, так за 100 метрів фура йшла на обгон. :x Рагулів і там вистарчає, при чому всюди.
Назад на митницю було витрачено 50 хвилин і до Львова я вже гнав як дурний, відривався за дні в неволі :)