Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
"Хаває" масло, от зараза...
- Pier
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 5 рази
- Подякували: 0
Невезе мені з моторами, наїжаю пару тис, і починають хавати масло.
Як правильно визначити, через що хаває, погані сальники клапанів, чи через погані кільця? Втрати потужносні - невідчувається.
Сальники клапанів мінялися 20 тис назад, якість сальників і роботи - невідома. Міняв свічки 2 тис назад, чорні були тільки 2 і 4.
Як правильно визначити, через що хаває, погані сальники клапанів, чи через погані кільця? Втрати потужносні - невідчувається.
Сальники клапанів мінялися 20 тис назад, якість сальників і роботи - невідома. Міняв свічки 2 тис назад, чорні були тільки 2 і 4.
-
- Ім'я:/
- Дякував (ла): 0
Re: "Хаває" масло, от зараза...
Pier, а скільки хаває?
- Pier
Якраз настав час заміни, я поміняю, буду знати точно.zelja писав:Pier, а скільки хаває?
приблизно, 2.5 л на 3 тис
- Pier
ну може трошки мене, може 2.2. Але це не сильно ситуацію міняєzelja писав:Pier,![]()
![]()
огогогого бля ніхуя собі
на днях міняти буду, тоді вже точно подивлюся
-
- Ім'я:/
Pier, тут палюбому тре розбирати мотор ..... 

- BAKS
+1. Пахне капіталкою. Через одні сальніки стільки жерти не буде.zelja писав:Pier, тут палюбому тре розбирати мотор .....
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
запросто може стільки жерти через сальніки.BAKS писав: Через одні сальніки стільки жерти не буде.
сальніки або втулки клапанів можна провірити ше так. набрати скажімо 4000 оборотів, і скинути газ не виключаючи передачу.. і так котитися.. потім натиснути газ і якшо буде хмара диму - то це шось в гбц (сальніки або втулки).
-
- Ім'я:Андрій
там якось перевіряють чи сальники вроді, коли на передачі тормозиш мотором і є димок сірий то значить вони)) десь таке чув, незнаю чи правда 

ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...
-
- Ім'я:Андрій

ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...
- gribkoff777
- Ім'я:Тарас
- Номер:BC ☻ AA
- Контактна інформація:
В 21099 хавало 1л на 1000км через люфт в 1 (!) направляючій клапана. В Мазда6 - через виробітку внизу Циліндра, лікувалось заміною кілець, вистачало на 60 000 пробігу (поки був тефлон на кільцях).
Хочеш миру - готуй Parabellum
- BAKS
Я мав на увазі, що саме через одні сальники такого не повинно бути. Хіба вже сальники + направляючі клапанів + сідла +.... Тоді так - цілком реально.vovka писав:запросто може стільки жерти через сальніки.BAKS писав: Через одні сальніки стільки жерти не буде.
- mikeng
- Ім'я:mikeng
то впринципі вважається на межі критичного розходуPier писав:приблизно, 2.5 л на 3 тис
але питання в якому режимі стільки хавануло?
Бо я останній раз валив на київ/назад то всю дорогу топив за 120 - грам 700вийшло, для підуставшого двіжка то норм (в мене люфт на всіх вип напр клапанів + не капіталений низ)
Є ще варіант перейти на макс вязке масло яке дозволено в мануалі до машини - напевно спробую
- Pier
режим - місто\траса - 50\50mikeng писав:але питання в якому режимі стільки хавануло?
Я попробую.vovka писав:сальніки або втулки клапанів можна провірити ше так. набрати скажімо 4000 оборотів, і скинути газ не виключаючи передачу.. і так котитися.. потім натиснути газ і якшо буде хмара диму - то це шось в гбц (сальніки або втулки).
Ще таке, зразку коли заводжу, є трошки диму.
Треба міряти компресію з маслом і без....зразу все буде видно. Але такий розхід то 70% що підсіли кільця. Густе(а значить мінеральне) масло не дуже поможе, а навпаки почне горіти і закоксує все що можна і потім відмити такий двигун цілий мінінгіт. Якщо так довго їздити то заміною кілець не обійдешся... піде боковий знос поршнів.... а відповідно і ремонт дорожчий.Pier писав:Як правильно визначити, через що хаває, погані сальники клапанів, чи через погані кільця?
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Може вперше підтримую слова kymа, І взагалі, я вважаю, що такі процедури як заміна кілець, сальників клапанів і тд, або ремонт самої головки без переборки низу, то марна трата грошей. мотор треба робити повністю. повінстю, замінювати все все підозріле, всі вкладиші, сальники. помпи, точити блок, міняти поршня, робити розваговку поршнів з шатунами. балансувати колінвал з маховиком. Бо логіка яка, якщо з ладу вийшов якийсь один вузел. такий як направляючі клапанів відповідно є знос циліндрів, кілець і вкладишів.
Ford?
- Romko
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 29 рази
Pier, яки пробіг твого Галанта?
у мого хорошого друга така сама машина 4G63 91 року ориг пробіг - під 300 тис - сам дивуюся з того мотора (як він його не крутить і не насилує - той ше досі їздить
) ... масла від заміни до заміни (у нього то 7-8тис), практично не доливає, ну хіба якшо валить під 200, то після такої поїздки грам 200 долиє :) ...
недавно у нього прогоріла прокладка ГБЦ(після чергового старту до 6тис з світофора) між 2м і 3м циліндром, то ми вскрили мотор, а на стінках ще був заводський хон... нічого не робили навіть сальники клапанів не міняли - поміняли прокладку і далі газу
...
у мого хорошого друга така сама машина 4G63 91 року ориг пробіг - під 300 тис - сам дивуюся з того мотора (як він його не крутить і не насилує - той ше досі їздить

недавно у нього прогоріла прокладка ГБЦ(після чергового старту до 6тис з світофора) між 2м і 3м циліндром, то ми вскрили мотор, а на стінках ще був заводський хон... нічого не робили навіть сальники клапанів не міняли - поміняли прокладку і далі газу

- Pier
пробіг, 300+ але вроді як скручений був, тому точно не відомо. Мотор працює гарно, майже нічого не бракує. Заводиться з 0.5-1-2 обертів, завжди з першого разу, що літом що зимою. Трошки гідрики на холодном підсуткують, але то 15-20 сек літом, зимою до 1 хв. Дивися вчора, чи є дим в картері. Диму немає. Був би дим, можна було б казати що кольца. В суботу поїду міряти компресію, з маслом і без.Romko писав:Pier, яки пробіг твого Галанта?
-
- Ім'я:pavel
- Номер:ВС 0000 СЕ
- Контактна інформація:
Kost, "знімаєш штани" як шо в маслі значить сальники))))))хахах
Энерционный наддув это как вместо секса юзать петинг…)
-
- Ім'я:Nazar
На мому гольфі 1.8 мі була така сама проблема 1 тис ~1л масла. І то стало після того як промив мотор промивкою.
Зняв головку провірив направляючі, поміняв сальники клапанів і прокадку ГБЦ, залив хорошу півсинтетику тепер від заміни до заміни не доливаю. Вже 20тис накрутив все гуд. Ітог: промивати мотор більше небуду.
Зняв головку провірив направляючі, поміняв сальники клапанів і прокадку ГБЦ, залив хорошу півсинтетику тепер від заміни до заміни не доливаю. Вже 20тис накрутив все гуд. Ітог: промивати мотор більше небуду.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей