Автомобільна акустика та аудіо-системи

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Потрібна порада для вибору музики в машину
Dancer
Ім'я:Назар
Стать:чоловік
Номер:5356
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Потрібна порада для вибору музики в машину

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 17:10

Зібрався поставити собі музику в машину. Нараз маю голову Піонер 4850. Від попереднього власника лишилися відстійні яйця Панасонік, ще й врізані в задніх боковинах. Спортили обшивку... :(

Дуже не люблю бумкаючий цикаючий "пацанячий" звук із викрученими на МАХ тембрами. Хочу мати в машині м'який, рівний, не "металічний" звук з непоганою серединою. Щоб можна було нормально слухати не тільки радіо, але і якийсь інструментальний трек. Але багато грошей витрачати не хочу, бо "не музикою єдиною.." ;)

Приглядаюся до Helix Blue 62. Переважно хвалять його, та й ціна влаштовує. Може хтось може продемонструвати? :) Чи може є інші динаміки що краще підходять під мої вимоги?

Саб хочу компактний, щоб грав музику а не глушив. Ніби непогано виглядає Урал с10. Чи може навіть 8" взяв би, але чи він потягне великий салон з багажником? Бо багажник відділений від салона тільки матрацом сідушки, жорсткої перегородки нема.

Ну а підсилювач - не знаю. Може підвернеться щось б/в за той час поки буду обезшумку робити і фронт ставити.

Машинка - Форд Таунус 2-дверний.

Що скажете?

Lyubomyr
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 27 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Lyubomyr » Нед, 25 лютого 2007, 18:18

Моя "не професійна" думка - вибирай виходячи з бюджету. Можеш звернутися до Кваса і Роста, але сумніваюсь що вони щось одобрююче скажуть про твій вибір :? Я звертався, поганили на виробників іт.д. Різні люди - різні смаки...

Рост
Контактна інформація:

Re: Потрібна порада для вибору музики в машину

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 18:35

Dancer писав:Зібрався поставити собі музику в машину. Нараз маю голову Піонер 4850. Від попереднього власника лишилися відстійні яйця Панасонік, ще й врізані в задніх боковинах. Спортили обшивку... :(

Дуже не люблю бумкаючий цикаючий "пацанячий" звук із викрученими на МАХ тембрами. Хочу мати в машині м'який, рівний, не "металічний" звук з непоганою серединою. Щоб можна було нормально слухати не тільки радіо, але і якийсь інструментальний трек. ;)
З такими вимогами існуючий Піонер викинути. Дивитись на ресівери з діапазону $200+
Dancer писав:Приглядаюся до Helix Blue 62. Переважно хвалять його, та й ціна влаштовує. Може хтось може продемонструвати? :) Чи може є інші динаміки що краще підходять під мої вимоги?
Якщо бюджет обмежений такою сумою, то вибір схвалюю. Але треба розуміти, що це все-таки бюджетний рівень акустики і чого особливого чекати не слід.
Прайс на акустику, здатну забезпечити викладені вище вимоги починається від $190 приблизно. Дешевші компоненти будуть компромісом в тій чи іншій мірі.
Dancer писав:Саб хочу компактний, щоб грав музику а не глушив. Ніби непогано виглядає Урал с10. Чи може навіть 8" взяв би, але чи він потягне великий салон з багажником? Бо багажник відділений від салона тільки матрацом сідушки, жорсткої перегородки нема.
Тут може бути декілька шляхів вирішення проблеми - від фрішних 8" МТХ в поличку до якогось підходящого фронтального сабвуфера в малому ЗЯ.
Ще один варіант - відмовитись від сабвуфера, а зекономлені на цьому гроші перекинути на фронт. Хороший фронт в 70-80% композицій може обійтися без сабвуфера. Можна, при бажанні, послухати мою теперішню систему, щоб вирішити це питання.
Dancer писав:Ну а підсилювач - не знаю. Може підвернеться щось б/в за той час поки буду обезшумку робити і фронт ставити.

Машинка - Форд Таунус 2-дверний.

Що скажете?
Спершу треба визначитись, що буде підключено до підсилювача. Щоб не звужувати коло претендентів серед динаміків.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 18:54

Lyubomyr писав:Моя "не професійна" думка - вибирай виходячи з бюджету. Можеш звернутися до Кваса і Роста, але сумніваюсь що вони щось одобрююче скажуть про твій вибір :? Я звертався, поганили на виробників іт.д. Різні люди - різні смаки...
Любомире, не сприймай це так боляче. Просто ми пройшли уже значну частину того шляху, на який ти тільки став.
Можу розказати про себе.
Спочатку мене задовільняла заводська система Ланоса вкупі з Кларіоном 238.
Потім був Кларіон 546 і солянка з різних низькобюджетних динаміків типу альфардів, орісів.
Далі була уже більш осмислена система з Ерквейком, Хеліксами Преціжн.
А далі я почув мультибітники і підсилювачі класу А, робив на таких компонентах системи клієнтам. І тепер інша апаратура, класом нижче, для мене може звучати або більш-менш прийнятно, або погано.
Поки я був на перших стадіях хвороби, так би мовити, я умудрявся чути різницю в звучанні тих же Кларіків 238 і 546. Зараз вони для мене звучать одинаково погано, як і усі інші ресівери цієї цінової ніші.
Просто треба приймати це до уваги.

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 19:13

Рост писав:З такими вимогами існуючий Піонер викинути. Дивитись на ресівери з діапазону $200+
а можна якийсь приклад :)
бо багато ресіверів від 200 то екран з дельфінчіками, блютус і інша біда, якої мені не потрібно... Ну і ще наворочені цифрові еквалайзери і DSP...
Доречі, як тобі Блаупункти МР36 за ~150$ ?
Чи то все єдно? :)
Рост писав:Якщо бюджет обмежений такою сумою, то вибір схвалюю. Але треба розуміти, що це все-таки бюджетний рівень акустики і чого особливого чекати не слід.
Прайс на акустику, здатну забезпечити викладені вище вимоги починається від $190 приблизно. Дешевші компоненти будуть компромісом в тій чи іншій мірі.
Згоден :) Мені би справді прослухати пару варіантів, щоб знайти свій компроміс :)
Рост писав:Тут може бути декілька шляхів вирішення проблеми - від фрішних 8" МТХ в поличку до якогось підходящого фронтального сабвуфера в малому ЗЯ.
Для фрішного прийдеться задню сідушку і багажник заглушати фанерою.. Краще вже нормальний ящик зробити :)

Рост писав:Ще один варіант - відмовитись від сабвуфера, а зекономлені на цьому гроші перекинути на фронт. Хороший фронт в 70-80% композицій може обійтися без сабвуфера. Можна, при бажанні, послухати мою теперішню систему, щоб вирішити це питання.
Це буде цікаво! :D
Хоча навряд чи я віддам 200 зелених за фронт... :?
[/quote]

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 19:31

Lyubomyr писав:Моя "не професійна" думка - вибирай виходячи з бюджету. Можеш звернутися до Кваса і Роста, але сумніваюсь що вони щось одобрююче скажуть про твій вибір :? Я звертався, поганили на виробників іт.д. Різні люди - різні смаки...
Та я знаю, що поганити будуть ;) Я теж поганю, коли мене питають, які краще активні колонки до комп'ютера купити за 150грн :lol: бо слухаю через ресівер і С90, хоча вони тоже не фонтан, якщо порівняти з кращими(дорожчими) варіантами.. І так до бесконечності... :shock:

Lyubomyr
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 27 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Lyubomyr » Нед, 25 лютого 2007, 19:35

Рост
я не ображаюся, тому що я як і Dancer власник недорогої машини, я просто під бюджет підібрав те що на ринку порадили. Я сумніваюсь що Dancer захоче вкласти в музику ну хоча б 1000 вічнозелених, не говорячи про більшу суму....Як я зрозумів ти інсталюєш не дешеві системи, і будучи власником авто за 10к+ я б може й звернувся до тебе..поки радий тому що є.
А ти Росте краще порадь Dancer бюджетну для нього систему, хоча як ти кажеж для тебе вони
Рост писав:звучать одинаково погано
8)

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 19:44

Dancer писав:
Рост писав:З такими вимогами існуючий Піонер викинути. Дивитись на ресівери з діапазону $200+
а можна якийсь приклад :)
бо багато ресіверів від 200 то екран з дельфінчіками, блютус і інша біда, якої мені не потрібно... Ну і ще наворочені цифрові еквалайзери і DSP...
Доречі, як тобі Блаупункти МР36 за ~150$ ?
Чи то все єдно? :)
За 150 уо вибирай за дизайном. З низькобюджетних я би скоріше схилявся до Соньок - у них, що вже історично склалося, кращий транспорт, ну і терпимий алгоритм передискретизації, не ріжучий вуха, як в того ж піонера.
Якщо ж з достойніших... Ну, Бекер ти навряд чи знайдеш... Я б радив глянути на Соні Ф7750, якщо ще десь завалялася в продажу. Дуже збалансований апарат за свої гроші. Якщо ні, то досить нормальні враження в мене після Соньок 700 і 800.
З ще дорожчих Блау 74 (75, 76), Урал CDD.
Dancer писав:
Рост писав:Тут може бути декілька шляхів вирішення проблеми - від фрішних 8" МТХ в поличку до якогось підходящого фронтального сабвуфера в малому ЗЯ.
Для фрішного прийдеться задню сідушку і багажник заглушати фанерою.. Краще вже нормальний ящик зробити :)
Треба дивитись, де є найкраще під нього місце.
Dancer писав:
Рост писав:Ще один варіант - відмовитись від сабвуфера, а зекономлені на цьому гроші перекинути на фронт. Хороший фронт в 70-80% композицій може обійтися без сабвуфера. Можна, при бажанні, послухати мою теперішню систему, щоб вирішити це питання.
Це буде цікаво! :D
Хоча навряд чи я віддам 200 зелених за фронт... :?
Якщо буде економія на сабі, то чому й ні?

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 20:41

Я б радив глянути на Соні Ф7750, якщо ще десь завалялася в продажу. Дуже збалансований апарат за свої гроші.
Дивився. Досить демократична ціна за мультибітник. Треба подумати.. :?
Якщо буде економія на сабі, то чому й ні?
Ну тут питання в тому наскільки мене влаштують дешевші динаміки :smile:
А саб я таки хочу... Щоб при потребі можна було сусідів заглушити :smile: ;)
0676734495

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 21:13

Dancer писав:
Я б радив глянути на Соні Ф7750, якщо ще десь завалялася в продажу. Дуже збалансований апарат за свої гроші.
Дивився. Досить демократична ціна за мультибітник. Треба подумати.. :?
Це не мультибітник. В тій сонці, як і у всіх інших її колегах, приведених мною в даному треді стоїть бур-браунівська дельта-сигма.
Найдешевший мультибітник коштує біля 900 уо - це Піонер П90. І то якщо його купувати без процесора. Наступні в списку Кларіон 9255 і Макінтош - ці вже 1500 уо. Про Денон взагалі мовчу, там і однобітник більше тисячі.
З Соньок мультибітна тільки С910.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 21:27

Lyubomyr писав:Рост
я не ображаюся, тому що я як і Dancer власник недорогої машини, я просто під бюджет підібрав те що на ринку порадили. Я сумніваюсь що Dancer захоче вкласти в музику ну хоча б 1000 вічнозелених, не говорячи про більшу суму....Як я зрозумів ти інсталюєш не дешеві системи, і будучи власником авто за 10к+ я б може й звернувся до тебе..поки радий тому що є.
А ти Росте краще порадь Dancer бюджетну для нього систему, хоча як ти кажеж для тебе вони
Рост писав:звучать одинаково погано
8)
Вартість машини і вартість аудіо системи ніяк не корелюються. Бо, як любить казати Саша Мілютін, - музику слухає не машина, а людина. Крім того якісні компоненти спокійно можуть мігрувати з нинішньої машини в наступну.
Щоб орієнтуватися в рівні цін.
Вартість низькобюджетної, але повноцінної системи (апаратура + робота) починається від 700-800 уо. Голова - за дизайном, акустика типу Хелікс Блю - від голови, саб - типу дешевих хеліксів, МТХ, уралів, підсилювач на саб в околі 130-150 уо, недорогі кабелі.
Середньобюджетні - це 1200...2500.
Претензії на хай-енд починаються десь в околі 3-4 тисяч.
Це не я придумав, це реальні ціни.
Кожен може купитись на вудочку "а я зроблю дешевше", але потім прошу не плакатися.

ПС. Якщо нема грошей на всю систему одразу, можна робити її поступово. Спершу фронт, потім підсилювач, сабвуфер. Зате буде повноцінна система - краще ніж зекономити і поставити повне гє...

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 21:46

Це не мультибітник. В тій сонці, як і у всіх інших її колегах, приведених мною в даному треді стоїть бур-браунівська дельта-сигма.
Ех.. дай бог пам'яті.. тепер вже пригадую, що таке 24біт дельта-сигма :oops:

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Нед, 25 лютого 2007, 22:11

,почали з Хеліксів блю, закінчили мультибітниками....плачу.

Для системи з хеліксами хватить і твого Піонера.
З усілків до 150, є зараз Грунд Зеро
З сабів Флі Трап 12, достойний варіант....
Вот і все.

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 22:27

З сабів Флі Трап 12, достойний варіант....
Нашо мені такий дорогий і крупнокаліберний саб? :?
Як на мене - краще взяти головку і випиляти собі ящик щоб в багажник добре влазив :smile:

PS - хто знає де за пару грн розкроять кусок фанери на станку? ;)

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 22:28

Dancer писав:Як я зрозумів ти інсталюєш не дешеві системи
Ну чому. От на наступних декілька тижнів в плані дві таврії - низькобюджетні інсталяції.
А от неграмотних і неякісних інсталяцій я таки уникаю. Є деякий мінімальний рівень якості, нижче якого намагаюся не дати собі опуститися. А це вимагає виставлення відповідної цінової планки. Тому що добре задешево буває лише в мишоловці.
Dancer писав:Ех.. дай бог пам'яті.. тепер вже пригадую, що таке 24біт дельта-сигма
Угу, для зменшення помилок інтерполяції в оверсемплері (передискретизаторі) дані можуть представлятися з точністю до 18, 20 чи 24 біт.
Dj kvass писав:почали з Хеліксів блю, закінчили мультибітниками....плачу.
Не плач, дитинко, не плач,
Я подарую тобі калач... ;)

Ну, треба ж горизонти розширювати. Щоб кожен розумів, на що йде.

ПС. Ех, нема на вас тут Олддеда :)

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 22:31

Для системи з хеліксами хватить і твого Піонера
Напевно так і є :)
...Прайс на акустику, здатну забезпечити викладені вище вимоги починається від $190 приблизно. Дешевші компоненти будуть компромісом в тій чи іншій мірі...
"...а можно огласить весь список!..."
Що вартує уваги в межах від Хелікса до 190$?

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 25 лютого 2007, 22:38

190 - я теж мав на увазі Хелікс - лінійку Преціжн. Мінімальний рівень збалансованої в плані ціна/якість акустики.
З дешевших... Ну, можна глянути в бік Хайфонікс Зевс чи Атлас. Там ще й "всі понти соблюдєни" - неонова підсвітка і все таке.
Ще трохи є, але навіщо від добра добра шукати?

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Нед, 25 лютого 2007, 23:14

Рост писав:190 - я теж мав на увазі Хелікс - лінійку Преціжн. Мінімальний рівень збалансованої в плані ціна/якість акустики.
З дешевших... Ну, можна глянути в бік Хайфонікс Зевс чи Атлас. Там ще й "всі понти соблюдєни" - неонова підсвітка і все таке.
Ще трохи є, але навіщо від добра добра шукати?
Х.З.. Задорого мені... :cry:
Піду послухаю Хелікси Блю. Тут на форумі бачив хтось має. Бо здається мені, що в діапазоні 70-120$ сильного відриву по якості звуку від Хеліксів не буде.
Хочеться щоб не різало слух як ті яйця... І хто придумав таке овальне зло? ;) :D

А "неонову" підсвітку я і сам спаяю собі на синіх світлодіодах, якшо треба буде :)

P.S. Подивився ціни на Хайфонікси - досить бюджетний варіант. Як вони у порівнянні з Голубими Хеліксами?

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Пон, 26 лютого 2007, 11:08

Ну ше дешевший варіант....Флі комп 6 :git:

Dancer
Контактна інформація:

Повідомлення Dancer » Пон, 26 лютого 2007, 12:14

Dj kvass писав:Ну ше дешевший варіант....Флі комп 6
Подивився, виглядає на високотехнологічну акустику, але тестів ніяких нема, тільки реклама :roll: Коштує приблизно стільки ж скільки Хелікс Блю..
Може в когось з форуму поставлена? Шоби порівняти з тими ж Хеліксами? :? Чи може враження є про неї? :grin:
0676734495

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей