Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
ABS - насколько это критично?
- virtual
- Ім'я:Влад
- Номер:ВС2994ВА
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Вопрос возник при выборе машины. Так как я - жигулист, для меня тема не раскрыта. Есть ли реальный смысл платить за эту опцию? Проведите ликбез, пожалуйста и поделитесь опытом.
- virtual
- Контактна інформація:
Гм... :?Yelik писав:таке враження, що при гальмуванні на мокрій дорозі гальмівний шлях збільшується
В принципе, возможно... хорошая резина остановит машину быстрее даже если колеса заблокируются. Да и с этим как-то зимой боролись, просто разная техника торможения.
Похоже на то, что преимущества АБС иллюзорны.
Кстати, Yelik, когда ты в Мазду Вована заехал, ты ведь тормозил "экстремально"? Не помнишь с какой скорости тормозил и на какой дистанции? Сорри, может это неприятные воспоминания, но я не из любопытства спрашиваю.
-
- Стать:чоловік
Плюсы - машина управляема во время торможения, за долю секунды разблокирует нажатое полным тормозом колесо(самому ето за секунду фиг сделаеш, надо отжать педаль полностью)
Минусы - тормозной путь на 20% длиннее (если давить чтоб абс тока работала), на кочках подглючивает и врубается не давая тормозить 1-1.5с.
Минусы - тормозной путь на 20% длиннее (если давить чтоб абс тока работала), на кочках подглючивает и врубается не давая тормозить 1-1.5с.
-
- Стать:жінка
абс придумали для тупих юзерів. і то правильно.
але якщо повертатись до основного питання про вибір то скажу так.. то все залежить від машини яку ти хочеш купити... якщо береш дешеву то краще без абс бо реалізація там кальна - буде спрацьовувати зарано і ти не зможеш відчути моменту перед блокуванням. якщо береш щось жирніше - то в тебе й вибору нема -абс в базі ))
можу дати катнутись на маЦді - там з абс все зашибісь на відміну від лайносів і лацетті (ІМХО)
але якщо повертатись до основного питання про вибір то скажу так.. то все залежить від машини яку ти хочеш купити... якщо береш дешеву то краще без абс бо реалізація там кальна - буде спрацьовувати зарано і ти не зможеш відчути моменту перед блокуванням. якщо береш щось жирніше - то в тебе й вибору нема -абс в базі ))
можу дати катнутись на маЦді - там з абс все зашибісь на відміну від лайносів і лацетті (ІМХО)
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Тобто з АБС в разі екстренного гальмування заїдем в задницю іншій машині рівненько і акуратно, а не якось косо в заносі ?Lyubomyr писав:Тормозний шлях збильшуэться полюбому, АБС не даэ колесу йти юзом, тобто зменшуэться ймовирнисть заносу й т.д.Але писля перходу на АБС тре привикнути, а то можна не розрахувати торм. шлях...
Тоді нащо ABS потрібна взагалі ? Завжди думав що її призначення це ЗМЕНШИТИ гальмівний шлях.
- virtual
- Контактна інформація:
:megalol: :megalol: :megalol:vovka писав:Тобто з АБС в разі екстренного гальмування заїдем в задницю іншій машині рівненько і акуратно, а не якось косо в заносі ? Smile
Вот блін, і мене то питання гризе!!!
lizun
Вибираю Ланос. Крім АБС в комплектації SX ще йде подушка безпеки водія, регульована рульова колонка і 14-ті колеса. В комплектації SE йде все включаючи ГУР і кондюк і 13-ті колеса. Різниця в ціні 6708 грн. Ще на SX двигло 1,6 DOHC, а на SE 1.5 SOHC. Хтось зможе внятно пояснити різницю між DOHC i SOHC?
- virtual
- Контактна інформація:
Ще одне, вже постив по-сусідству.
http://auto.bigmir.net/show/719411/ пишуть що SX має задній привід!
Офіційний сайт на цю тему мовчить як партизан.
http://auto.bigmir.net/show/719411/ пишуть що SX має задній привід!
Офіційний сайт на цю тему мовчить як партизан.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей