Виїхали автівкою до Кракова,запаркувались на паркінгу і повальохали на реєстрацію,швиденько то все пройшли і…. посадка на наш літак відложилась на 1.40 хв

Але то все фігня, 2.5 год польоту і ми на острові колишній англійській колонії ,яка тільки в 1967 році реально стала самостійною державою .
Таксі до готелю 20євро і за 30хв ми в готелі поселяємся і відрубуємся до ранку

Зранку встали зробили собі кафки,попили і гайда на море …Покупались,позагаряли і так кілька разів,через 2-3 години надоїло і ми вирушили на оглядини міста…йшли ми йшли по набережній фоткали-фоткали,а місто не закінчувалось вопшем ,як в кінці виявилось ми пройшли 3-и міста,чітких кордонів там нема і одне переходить в інше.
Машину на прокат з їхнім лівостороннім рухом і рульом я не ризикнув брати тому взяли тікет на автобус на 7-м днів катайся скільки хочеш, пересаджуйся скільки хочеш і це все за 12 євро з людини
Автобусними перевезеннями займається єдина державна компанія і поділу на міжміські і міські маршрути в них немає,єдина мулька всі маршрути починаються з великої площі в столиці і променями розходяться по всьому острову ,багато маршрутів перетинається тому з добиранням будь-куди проблем нема жодних.
Столиця Валетта

вулички стандартно для європейських міст вузенькі

Бібілотека

Ну куди ж без нього :)

Фортеця

Нове місто

Велика Британія мать городов Мальтійських

на багатьох кутах будинків отакі скульптури

дуже багато цікавих дверних ручок

Центральне управління міліції

форт San Angelo

Мдіна і Рабат
Міто Рабат і Мдіна це по суті місто в місті в самому Рабаті практично нема на що дивитись крім стародавніх християнських катакомб,доречі знову ж по легенді тут бував апостол Павло,він доречі вважається родоначальником християнства на Мальті
в Рабаті живе пару тисяч населення,а Мдіна по суті рахується "мертвим містом" бо живуть тут біля 280 чоловік,але це все мальтійці справжньої "голубої крові" і купити тут житло неможливо воно передається тільки по спадщині.
Вхід в Мдіну

Лазурне вікно
Вигляд з верху "вікна"

Прочитав і сказав що я всеодно туди залізу :)

через цей грот можна на лодочці виплисти до основи лазурного вікна,а так там школа і рай для дайверів

Лазурне вікно,воно реально МЕГА

Так напевно колись виглядав Марс

Риба в магазинах як на острів в морі дорога,але тільки по неділях тільки в одному містечку працює ринок де продають щойно виловлену рибу за цікавими цінами
креветки реально великі 1кг-8 євро

в мене так само був відкритий рот коли я побачив цю рибину

Восьминіг ще живий і постійно намагався звалити з того лотка

Острів Гозо
В передостанній день була подорож на острів Гозо,самі мальтійці ввважають саме його островом Огігія описаним в древньогрецькій міфологій і саме на ньому жила німфа Каліпсо з якою Одіссей протусився 7-м років
Доречі є там і грот-печера Каліпсо яку не помітно з берега і з якої навпаки дуже добре весь пляж:

доречі пісок там червонуватого кольору

Колись в печеру був вільний доступ,але після землетрусу її троха завалило

Поручні зверху це площадка біля входу,а саме вікно печери фіг побачиш-знайдеш зі сторони моря

Основне місто Гозо Вікторія,вид з фортеці:

Ще ми мали попасти до голубого гроту:

Туди можна попасти тільки з моря,але в день коли ми туди приїхали місцеві лодочники вирішили влаштувати собі вихідний,тому фото не моє :)
Тема сісєк на пляжі так і не була розкрита тому що:

А ще так як це дуже побожна християнська держава то там заборонені аборти і розлучення
не бачив жодного автояпонця на таксі

Вигляд з вікна в 2-й ночі...вони взагалі колись сплять?

Який готель,така і парковка

Мій готель

Вони і сюда добрались

просто краєвиди

Найвища будівля на острові

сусідні двері з моїм готелем,шось я часто їх плутав :)

просто гарне фото :)

З цього кактуса місцеві женуть самогон

Попав на виставку-гонки ретро карів,вони реально ганяли по місту типу як гран-прі Монако правда я не вникав по яких критеріях оцінюють їх

Прікол який мене заставив напрягтись стався вже по прильоту в Краків….приходимо на стоянку,загрузились в авто дир.-дир,а вона не заводиться….нема сигналу від мітки іммо,витягую другу мітку та сама фігня…очко жим-жим…ото думаю приплили.Сів задумався,зжер снікерса і мене осінило…ну не можуть 2-і мітки одночасно навернутись ,значить десь я лоханувся потім до мене доходить що хоч вони і були в різних сумках,але 2-а рази в аеропорту на досмотрі сумки пропускали через ті телевізори,а це походу смерть батарейкам…розкрчую я той брилок,витягую батарейку і валю на заправку яка поруч ,кажу є така? Оператор каже нє нема,це самі ходові і розлітаються як гарячі пиріжки,а наступна заправка через 5км по автобану