Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
may
Ім'я:Ihor
Стать:чоловік
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення may » Пон, 29 липня 2013, 14:38

Жульєн писав: який закон про стахування? до чого він?
Як "до чого"? До виконання! ;)
у випадку суперечності норм підзаконного акта нормам закону слід застосовувати норми закону, оскільки він має вищу юридичну силу
Треба пояснювати, що ПДР (постанова КМУ) - це підзаконний акт :surprised
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

mikenat
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Пон, 29 липня 2013, 15:28

Жульєн писав: який закон про стахування? до чого він? він передбачає перелік документів які водій зобов'язаний пред'явити інспектору? ляпнув, щоб розумнішим здатись?почитай підпункт "ґ" пункту 2.1 Правил, а потім почитай 2.4. тих же Правил, і херні тут не виписуй
... а після цього не треба дивуватися що вони документи на квартиру вимагатимуть. Вони можуть вимагати будь-які документи тільки на законних підставах. ПДР - не закон а постанова КМУ. Вона виконується тільки в тих рамках, що дозволено відповідними законами.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 29 липня 2013, 15:55

mikenat, так пдр це тоже не закон, то що, не будемо його дотримуватись? Грамотний дай скаже, що хоче глянути відповідність даних внесених в поліс до реєстраційних документів, і це не контроль за наявністю договорів цв як то прописано в Законі, а перевірка документів, передбачених пдр. ;)

Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Пон, 29 липня 2013, 16:08

ugine31, may, mikenat, рібята, я розумію, що ви теоретики і начитались "модних" постів на форумах.
От попадеться нормальний інспектор в нормальному настрої, прокатає по 126 КУпАП і вкіцевому результаті вам любий суддя розкаже хто з вас олень.
про які суперечності ви пишете? :facepalm
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

may

Повідомлення may » Пон, 29 липня 2013, 16:44

Жульєн писав: От попадеться нормальний інспектор в нормальному настрої
Не повіриш - попадаються! Це ж треба! ;)
Тільки залежить від МОГО настрою - іде він у сад відразу, чи я його повчу хвилин 3-5, чи покажу здалека поліс, якщо МОЯ ласка!
Жульєн, у тебе інакше?! кожному своє...

ugine31
Ім'я:Євген
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Пон, 29 липня 2013, 16:59

Жульєн писав:ugine31, may, mikenat, рібята, я розумію, що ви теоретики і начитались "модних" постів на форумах.
От попадеться нормальний інспектор в нормальному настрої, прокатає по 126 КУпАП і вкіцевому результаті вам любий суддя розкаже хто з вас олень.
про які суперечності ви пишете? :facepalm
по-перше, нормальний чоловік мав би вибачитись, якщо був не правий.
по-друге, не прокатає.
і чому теоретики? все на практиці, наразі.

may

Повідомлення may » Пон, 29 липня 2013, 17:29

Жульєн писав: прокатає по 126 КУпАП
;) Тобі з цим катуном ГЕНЕРАЛА послухати треба!!! з 1:30
Він у ДАІ зараз єдиний! :)
З того часу навіть законних підстав перевірки полісу зменшилось!
Так що "прокатати по 126 КУпАП" може тільки камікадзе безграмотний!!!

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Пон, 29 липня 2013, 18:12

igorok писав: mikenat, так пдр це тоже не закон, то що, не будемо його дотримуватись? Грамотний дай скаже, що хоче глянути відповідність даних внесених в поліс до реєстраційних документів, і це не контроль за наявністю договорів цв як то прописано в Законі, а перевірка документів, передбачених пдр.
1.ПДР не закон а підзаконний акт. Як постанова КМУ він обов'язковий для виконання всіма громадянами України та інших країн у частині що стосується дорожнього руху.
2. У всьому світі та в Україні діє "ступенчате" право - головним законом держави є Конституція, її положення конкретизуються законами та кодексами. Питання які не конкретизовані законами (кодексами) регулюються постановами КМУ, указами Президента, постановами ВР.
3. Виходячи з п. 1-2 ПДР є обов'язковим для виконання у частині, що не розглянута у профілюючих законах - "ЗУ о міліції", ЗУ "Про дорожній рух", ЗУ "Про страхування" та деяких інших. Та ще не забуваємо про те, що навіть в Конституції записано про те, що якщо виникає колізія між національним та міжнародним законодавством то використовується міжнародне.
4. З питання п.2.1 правил - там нема нічого протизаконного. Водій має при собі мати відповідні документи? Має. Це також визначено і ЗУ "Про дорожній рух".
5. З питання п 2.4 ПДР.
На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил
Є щось протизаконне? Немає. 100% треба виконувати. На даний період часу водій не в курсі яка підстава для його зупинки. Може і законна.
а) пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;
{Підпункт "а" пункту 2.4 в редакції Постанови КМ № 1029 від 26.09.2011}
Знову все законно, але тільки за умови того що
а) причина зупинки була законна (ЗУ "Про доложній рух", наказ 111)
б) згідно п. 11 ЗУ "Про міліцію" у інспектора є причини перевірити документи.
в) якщо згідно ЗУ "про страхування" сталося ДТП чи скоєно порушення ПДР - надати страховку (звичайно що пункт б) у такому випадку автоматично виконується)
Якщо ці вимоги не виконані - причина зупинки незаконна, причини надавати документи для перевірки - немає.

Вам сподобається коли вас кожен день по 20 раз будуть спиняти ППС-ники (коли ви пішки пензлюєте) та перевіряти документи? А так як в Україні немає закону про постійне носіння документів, то кожен раз по декілька годин сидіти у райвідділі до встановлення вашої особи?

Так що тут скоріше питання законності вимог працівника ДАІ а не невиконанні водієм ПДР. ;)
Жульєн писав: ugine31, may, mikenat, рібята, я розумію, що ви теоретики і начитались "модних" постів на форумах.
А про теоретиків... Шановний, я за кермом вже 27 років. Більшість тут на форумі навіть на світі стільки не прожила. Так що мав я з гайцями справи далеко не один раз ;)
Востаннє редагувалось Пон, 29 липня 2013, 18:20 користувачем mikenat, всього редагувалось 1 раз.

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 29 липня 2013, 18:20

Жульєн писав: який закон про стахування? до чого він? він передбачає перелік документів які водій зобов'язаний пред'явити інспектору? ляпнув, щоб розумнішим здатись?
:shout :shout :shout
невже ще досі є люди, які так і не знають коли предявляється поліс. %)
соромно має бути...

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 29 липня 2013, 18:28

mikenat писав: Знову все законно, але тільки за умови того що
1. Покажіть будь-ласка, де в нормативах прописано "за умови що..."? А якщо інспектор не зупиняв, а підійшов до зупиненого авта? Він не має право перевірити документи?
mikenat писав: Вам сподобається коли вас кожен день по 20 раз будуть спиняти ППС-ники (коли ви пішки пензлюєте) та перевіряти документи?
2. Покажіть мені хоч одну живу істоту, яку ппс-ники чи дай зупиняли 20 разів на день? Та і навіть якщо раз на день кожного дня, в них робота така, хоч вона і водіям не подобається. На червоне світло я зупиняюсь сорок разів на деньі мені це не сильно подобається, але такі правила, ставтесь до того простіше.
mikenat писав: Шановний, я за кермом вже 27 років
взагалі тут норма 40 років діє, але то таке.

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Пон, 29 липня 2013, 18:36

igorok писав: 1. Покажіть будь-ласка, де в нормативах прописано "за умови що..."? А якщо інспектор не зупиняв, а підійшов до зупиненого авта? Він не має право перевірити документи?
Ви і цього не знаєте?

Конституція України.
Стаття 60. Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.

За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.

Стаття 62. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.
і головне -
Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Де ви в останньому абзаці бачите постанови КМУ (наприклад ПДР)???

Повторюю - ПДР це вижимка та уточнення інших законів стосовно дорожнього руху. І якщо інспектор трактує їх не так як написано у законах... Ну вибачай, інспекторе...
igorok писав: 2. Покажіть мені хоч одну живу істоту, яку ппс-ники чи дай зупиняли 20 разів на день? Та і навіть якщо раз на день кожного дня, в них робота така, хоч вона і водіям не подобається. На червоне світло я зупиняюсь сорок разів на деньі мені це не сильно подобається, але такі правила, ставтесь до того простіше.
Ви таке поняття як гіпербола та іронія чули? ;)
igorok писав: взагалі тут норма 40 років діє, але то таке.
Фігня, мені як раз 43 роки ;)

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 29 липня 2013, 19:33

mikenat писав: Фігня, мені як раз 43 роки
то стаж мав бути 40 років :D
Вимога показати страхівку це "явно незаконне розпорядження" Ви серйозно???
1. В ПДР чітко визначений перелік документів, які водій зобов,язаний пред'явити , і ні слова за яких умов.
2. В законі про страхування заборонено пред'являти поліс в інших випадках? Чи може сказано ВИКЛЮЧНО при складанні протоколу про порушення чи оформленні ДТП? Ні, отже можна.
3. Найважливіше буквоїдство. Чи розрізняєте Ви Контроль за наявністю договорів обов'язкового
страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних
транспортних засобів
та перевірку? Бо закон про страхування регламентує порядок контролю за наявністю (є, чи немає договору), а ПДР передбачає перевірку (перевірка - це попередня обробка вхідних даних з метою встановлення їх відповідності поставленим програмою або системою вимогам) :facepalm
mikenat писав: Повторюю - ПДР це вижимка
І ще про Закони та постанови КМУ, раджу почитати Закон "Про дорожній рух", ст.4 Компетенція Кабінету Міністрів України у сфері дорожнього руху. В нашому випадку б.я. суддя візьме до уваги цей закон, оскільки він спеціалізується на дорожньому русі, а не про страхування, який перекликається лише в певній частині, це відповідно до Ваших понять ранжування нормативів.

Жульєн
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Пон, 29 липня 2013, 19:38

хех, ну давайте будем кожен трактувати нормативні-акти як захочимо, з вашої логіки:
mikenat писав: Цитата: На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил
Ну то можна не зупинятись, бо Конституцією гарантовано
Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.
мєнт спинив, значить обмежує свободу пересування.
Конституція має найвищу юридичну силу, а мене зупинили.... бєспрідєл.... :happy
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Пон, 29 липня 2013, 20:12

Жульєн писав: мєнт спинив, значить обмежує свободу пересування.

Конституція має найвищу юридичну силу, а мене зупинили.... бєспрідєл....
якщо не довів законності своїх вимог - так воно і є. На момент зупинки ви в курсі для чого вас зупиняють? Є 11 законних причин. Може вам назовуть одну з них. Може попереду щось трапилось. Інспектор ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ пояснити вам причину зупинки, а для перевірки документів - ще суть скоєнного правопорушення.

Якщо ничого цього не зроблено - так, вас обмежують у праві вільного пересування.
igorok писав: Вимога показати страхівку це "явно незаконне розпорядження" Ви серйозно???
абсолютно. Навіть судові рішення є з цього приводу. Спитайте у Morozov, він більше (я так розумію) дільністю ДК цікавиться. Я же з ними як кажуть "з політичних міркувань" не контактую.
igorok писав: 1. В ПДР чітко визначений перелік документів, які водій зобов,язаний пред'явити , і ні слова за яких умов.
Тому що умови визначені законами. ПДР тільки вимагає зробити це на законних підставах.
igorok писав: 2. В законі про страхування заборонено пред'являти поліс в інших випадках? Чи може сказано ВИКЛЮЧНО при складанні протоколу про порушення чи оформленні ДТП? Ні, отже можна.
Не забороняє. Це виключно ваше ПРАВО а не обов'язок. А ось інспектор НЕ МАЄ права вимагати в інших випадках. Якщо ви самі покажете, за своїм бажанням - ніякого порушення немає з вашої сторони. А інспектор якщо вимагає показати в інших випадках - це порушення.
igorok писав: Бо закон про страхування регламентує порядок контролю за наявністю (є, чи немає договору), а ПДР передбачає перевірку
Як я вже писав раніше - якщо є коллізія то виконуються вимоги документу із вищим рівнем - тобто закону, а вимога ПДР в даному випадку - "прикре непорозуміння" :D

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Пон, 29 липня 2013, 20:17

igorok писав: раджу почитати Закон "Про дорожній рух", ст.4 Компетенція Кабінету Міністрів України у сфері дорожнього руху.

Ну і?

Ось там головне -
контроль за виконанням законодавства про дорожній рух;
все інше - загальні слова. Де там написано що нормативні акти КМ у сфері дорожнього руху мають силу над законами?

Жульєн
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Пон, 29 липня 2013, 20:44

mikenat, переливаєм з пустого в порожнє, демагогію розвели.

я вам пояснюю як воно є, якщо на вимогу інспектора не пред'явити поліс, настає адміністративна відповідальність за ст. 126 КУпАП

І в даному випадку колізій і прогалин немає. Подивіться судову практику. місяць назад, один розумний довимахувався, 425 грн впаяли, навіть апеляція встояла :shout

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 29 липня 2013, 21:22

Жульєн писав: якщо на вимогу інспектора не пред'явити поліс,
:shout :shout
не предявляв багато разів і жодного разу ніхто нескладав протокол,
вже навіть і не памятаю коли останній раз питались про нього ;)
тема вже 100 разів обговорена так само як і проїзд кільця, предлявляти не потрібно (окрім випадків передбачених законом) а кому хочеться той нехай і показує, може навіть передати ;)
Жульєн писав: демагогію розвели.
а для чого ти її почав :surprised
Востаннє редагувалось Вів, 30 липня 2013, 07:41 користувачем Жульєн, всього редагувалось 2 разів.
Причина: пішоходи поліс не предявляють

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Пон, 29 липня 2013, 21:26

Не збираюся нікого переконувати. Як кому діяти - його особиста справа. Я не збираюся інспекторам давати робити незаконні речі. Хто інший як хоче - так і робить. Це вже особисте. Я ще НІ разу не показував страховку. І не збираюся окрім визначених законом випадків. І не маю НІ одного протокола.

luav
Ім'я:Володимир
Номер:BC5192AT

Повідомлення luav » Вів, 30 липня 2013, 07:56

mikenat писав:Не збираюся нікого переконувати. Як кому діяти - його особиста справа. Я не збираюся інспекторам давати робити незаконні речі. Хто інший як хоче - так і робить. Це вже особисте. Я ще НІ разу не показував страховку. І не збираюся окрім визначених законом випадків. І не маю НІ одного протокола.
Тут питання в вашому вільному часі.Я вертався в середу в 23-00 додому після роботи.Зупинили на Рапопорта.Зупинив сумнозвісний Каліновський.Я ще перепитав в нього:чи саме той :D
Перевірив документи і пробив машину по базі в плані розмитнення.Все. 5 хвилин і я поїхав.Якби почав вимагати дотримання своїх прав,то застрягти міг би надовго.Звичайно,розмова не йде про те,коли ДАЇ починають елементарний бєспрєдєл.Але бикувати під час перевірки прав не бачу ніякого сенсу

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Вів, 30 липня 2013, 08:41

luav писав: Я ще перепитав в нього:чи саме той
це був твій козир. Калиновський зрозумів, що ти в курсі його махінацій і розводів, і що з тобою його номери не прокатять... :D
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей